MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: Prvi avioni bi sa aerodroma u Trebinju mogli poleteti 2022.

Tanjug

25. 08. 2020. u 14:57

МИХАЈЛОВИЋ НАЈАВИЛА: Први авиони би са аеродрома у Требињу могли полетети 2022.

Tanjug

ZA budući aerodrom u Trebinju izdvaja se jedna lokacija, a ako u naredne dve-tri nedelje bude doneta odluka o samoj lokaciji prvi avion sa novog aerodroma mogao bi da poleti 2022. godine, rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Pred sutrašnji susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Miloradom Dodikom, ona je ocenila da je najvažnije za tu investiciju da je odluka o izgradnji aerodroma u Trebinju doneta.

-Ljudi iz ministarstva, jednog i drugog su bili, pogledali sve lokacije, jedna se izdvaja. Sada ne bih javno rekla koja, je jer je to još uvek na stolu kao tema prema kojoj se treba tačno odrediti-rekla je ona.

Dodala je da, ako se u naredne dve- tri nedelje donese odluka o samoj lokaciji, koja je dobra u odnosu na sve ostale gradove u Bosni ali i u samom regionu, moguće je očekivati planove, završnu dokumentaciju i eksproprijaciju u toku 2021. godine.

-Prvi avion sa aerodroma Trebinje mogao bi da poleti 2022. godine. Procene govore da bi bilo vrlo ekonomski isplativo, jer u prvoj godini može da očekuje 50.000 putnika. A procena investicije je oko 50 miliona evra-rekla je ona.

Dodala je da će u narednim danima biti dogovora oko izgradnje tog aerodroma.

-Važno da je odluka doneta. Aerodrom će se graditi. Sada gledamo da to bude efikasno i finansijski i geografski-rekla je ona.

Kako je istakla do ideje o izgradnji ovog aerodroma došlo je zbog dobrih odnosa dva predsednika, kao i iz želje da region bude dobro povezan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)