SLIKA SRPSKOG AGRARA VIDEĆE SE SAMO ONLAJN: Posle majskog odlaganja, otkazan 87. poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ

20. 08. 2020. u 13:30

MEĐUNARODNI poljoprivredni sajam u Novom Sadu, zbog pandemije virusa korona, neće biti održan u planiranom terminu od 12. do 16. septembra ali će ovogodišnja slika srpskog agrara, umesto na prostorima sajmišta, biti predstavljena u virtuelnoj formi, saopštio je juče Novosadski sajam.

СЛИКА СРПСКОГ АГРАРА ВИДЕЋЕ СЕ САМО ОНЛАЈН: После мајског одлагања, отказан 87. пољопривредни сајам у Новом Саду

Novosti

Zdravlje izlagača, posetilaca i zaposlenih je na prvom mestu. S obzirom na epidemiološku situaciju, koju je teško predvideti u narednom periodu, Novosadski sajam je, kako se navodi u saopštenju, doneo odluku da otkaže Međunarodni poljoprivredni sajam.

- Mi smo bili spremni da prilikom ulaska na sajam merimo temperaturu, kao i da uz kartu darujemo masku. Takođe, i unutrašnji prostor da organizujemo tako da na četiri kvadrata bude jedna osoba - objasnio je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

On je napomenuo da veliki broj izlagača, u prvom redu međunarodnih, imaju nalog da ne izlažu na sajamskim manifestacijama, zbog mogućnosti zaražavanja zaposlenih virusom korona.

- To bi se svakako odrazilo i na posetu, tako da u tim okolnostima nije moguće napraviti adekvatan međunarodni poljoprivredni sajam - rekao je Cvetković za RTV.

Na osnovu ankete sprovedene među izlagačima, stav većine je da ta manifestacija treba da bude organizovana dogodine, u bezbednom i sigurnom okruženju, pa je za priređivanje 87. međunarodnog poljoprivrednog sajma utvrđen novi termin, od 15. do 21. maja 2021. godine.

Novosti

Novosadski sajam, po ugledu na najznačajnije evropske sajamske kuće, intenzivno razvija platformu za virtuelni poljoprivredni sajam, koji će biti mesto povezivanja izlagača sa krajnjim korisnicima, a datum tog načina prezentacije biće naknadno objavljen.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu jedan je od pet najznačajnijih sajmova te vrste u Evropi. Tradicionalno se održava u maju, okuplja oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja i ima oko 140.000 posetilaca.

LORIST

PLANIRANO je da i 53. međunarodni sajam lova i ribolova kao i Sajam sporta (LORIST), koji su inače na programu početkom oktobra, budu priređeni od 12. do 16. septembra, paralelno sa poljoprivrednim, a u sklopu manifestacije "Međunarodni jesenji sajmovi". - Održavanje će zavisiti od epidemiološke situacije - poručuju iz Novosadskog sajma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri