OTKAZAN 87. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU: Slika srpskog agrara u virtuelnom okruženju

Z. G.

19. 08. 2020. u 12:28

MEĐUNARODNI poljoprivredni sajam u Novom Sadu, zbog pandemije virusa korona, neće biti održan u planiranom terminu od 12. do 16. septembra, ali će ovogodišnja slika srpskog agrara, umesto na prostorima sajmišta, biti predstavljena u virtuelnoj formi, saopštio je danas Novosadski sajam.

ОТКАЗАН 87. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ У НОВОМ САДУ: Слика српског аграра у виртуелном окружењу

Foto: Tanjug

- Zdravlje izlagača, posetilaca i zaposlenih je na prvom mestu. S obzirom na epidemiološku situaciju, koju je teško predvideti u narednom periodu, Novosadski sajam je doneo odluku da otkaže Međunarodni poljoprivredni sajam – navedeno je u saopštenju te sajamske kuće.

Na osnovu ankete sprovedene među izlagačima, stav većine je da ta manifestacija bude organizovana sledeće godine u bezbednom i sigurnom okruženju, pa je za priređivanje 87. međunarodnog poljoprivrednog sajma utvrđen novi termin, od 15. do 21. maja 2021. godine.

Novosadski sajam intenzivno razvija platformu za virtuelni Poljoprivredni sajam, koji će biti mesto povezivanja izlagača sa krajnjim korisnicima a datum tog načina prezentacije biće naknadno objavljen.

Foto: D. Dozet

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu jedan je od pet najznačajnijih sajmova te vrste u Evropi. Okuplja 1.500 izlagača iz 60 zemalja sveta i 140.000 posetilaca.

                            

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini