NEMA KUPACA ZA BEOGRAĐANKU: Otkazano javno nadmetanje za prodaju nekadašnjeg simbola prestonice

E. B. T.

petak, 31. 07. 2020. u 13:58

НЕМА КУПАЦА ЗА БЕОГРАЂАНКУ: Отказано јавно надметање за продају некадашњег симбола престонице

P.Milošević

JAVNO nadmetanje za deo zgrade „Beograđanke“ koje je bilo zakazano za danas, otkazano je, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, javio je RTS.

Grad je ponudio na prodaju svoj deo Palate Beograd po početnoj ceni od 20,6 miliona evra.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponuđeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi. Budući vlasnik treba  u roku od tri godine da izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta uz obavezu da neće promeniti namenu zgrade.

Kupac ima obavezu da položi depozit od deset odsto procenjene vrednosti, koji može da bude i veći, ukoliko se na tenderu bude pojavilo više ponuđača.

Beograđanka je dugo bila simbol našeg grada i važila je za jednu od najmodernijih zgrada na Balkanu, a danas, navodi RTS, pravi velike gubitke i nema potrebe da građani plaćaju njeno održavanje. Izgrađena je u periodu od 1969. do 1974. godine po projektu arhitekte Branka Pešića i jedno je od najznačajnijih ostvarenja beogradske arhitekture s kraja 60-ih godina 20. veka. U to vreme, sa 23 sprata, predstavljala je najvišu zgradu Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)