GRAĐEVINARI SPAS ZA EKONOMIJU: Mihajlović obišla radove na izgradnji mosta na Savi kod Šapca

A.DELIĆ

15. 07. 2020. u 13:17

POTPRESEDNICA Vlade Srbije i ministarka građevinarstva prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je u sredu lokaciju na Savi, gde se gradi novi šabački most.

ГРАЂЕВИНАРИ СПАС ЗА ЕКОНОМИЈУ: Михајловић обишла радове на изградњи моста на Сави код Шапца

Foto: A. Delić

 Spojiće Srem i Mačvu, a kako se čulo na skupu, ovo je najzahtevniji deo projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice od Rume do Šapca i dalje prema Loznici. 

Foto: A. Delić

Mihajlovićeva je rekla da, ovih dana, ide po svim gradilištima kako bi podržala građevinare, koji rade uprkos epidemiji, u situaciji koja nije jednostavna ni kod nas ni u svetu. Gradilišta nisu zatvorena, a radnici se pridržavaju svih mera opreza. 

- Moja poruka svima njima je: Hvala vam što radite, a drugo, imate punu podršku jer mi moramo da radimo - rekla je Mihajlović. - Pored izazova epidemije sa kojom se susrećemo i živimo 24 sata i živećemo još dugo sa virusom, moramo da učinimo sve da naša ekonomija radi. To je, uz zdravstveni, najjači izazov za sve nas. 

Prema njenim rečima, veliki infrastrukturni projekti mnogo znače za privredni oporavak zemlje, a izgradnjom nove saobraćajnice, ovaj deo Srbije dobiće najbržu vezu sa BiH i Republikom Srpskom, kao ali i Vojvodinom, odnosno Novim Sadom. 

Trenutno pobijanje šipova

Šef projekta "Koridora Srbije" Nikola Karadžić, istakao je da radovi trenutno izvode na desnoj strani Save u Mačvi, a radi se na prilaznoj konstrukciji, odnosno pobijanju šipova za budući most. 

- Izvode se radovi na izgradnji šipova i priprema za njihovo postavljanje u reci. Most dužine 1,3 kilometra povezuje auto-put od Rume do Šapca i brzu saobraćajnicu od Šapca do Loznice - objašnjava Karadžić.

- Važno je da se povezujemo sa regionom, ali jednako je važno i da delovi Srbije budu povezani dobrom infrastrukturom. Vrednost ove investicije je blizu pola milijarde evra, a most će krajem 2022. uz svu podršku i izazove biti završen - rekal ej ministarka. 

Murat Turkoglu, direktor azerbejdžanske kompanije „Azvirt“, koja je izvđač radove, kaže da je privilegija graditi u Srbiji i sarađivati sa stručnjacima i profesionalcima iz oblasti građevine i inženjerstva.

Foto: A. Delić

 - Radovi na izgradnji ovog mosta još jedan su pokazatelj u razvoju transportne infrastrukture u Srbiji. Mostovi su i inače najsnažniji simboli u ljudskom društvu - simbol spajanja, saradnje i harmonije. U ime „Azvirta“ izražavam zahvalnost vladama Srbije i Azerbejdžana na posvećenosti strateškom partnerstvu i saradnji u mnogim sektorima, uključujući infrastrukturu - rekao je Turkoglu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)