PORESKA UPRAVA PODSEĆA: Ističe rok za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

Tanjug

28. 01. 2022. u 10:39

PORESKA uprava podsetila je danas poreske obveznike da je krajnji rok za prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju 31. januar.

ПОРЕСКА УПРАВА ПОДСЕЋА: Истиче рок за субвенције за прелазак на нову фискализацију

Foto Shutterstock

U saopštenju Poreske uprave navodi se da, da bi se prijavili za subvencije, poreski obveznici najpre treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi.

Postojeći obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra.

Novi obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku za jedan elektronski fiskalni uređaj u iznosu od 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV-a na dan podnošenja Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju, finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20 odsto.

Obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu Izjavu.

Prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju počelo je 15. oktobra prošle godine.

BONUS VIDEO: DRŽAVNE SUBVENCIJE KAO MAGNET: Veliko interesovanje za traktore na Agro Belgrade 2022

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života