HR Week okupio više od 4.000 stručnjaka

Promo

03. 12. 2021. u 12:33

KOMPANIJA NIS je i ove godine bila generalni sponzor HR Week-a, koji je treću godinu zaredom okupio više od 4.000 HR stručnjaka iz 47 zemalja sveta.

ХР Wеек окупио више од 4.000 стручњака

Foto: HR Week 2021

Tokom pet dana, učesnici konferencije su razmenili najbolje prakse iz oblasti HR-a, analizirali globalne trendove i govorili o ulozi koju HR ima u novim, izazovnim okolnostima u poslovanju svih kompanija.

Jedan od glavnih zaključaka ovogodišnjeg HR Week-a bio je da HR zajednica mora aktivno da radi na unapređenju posvećenosti zaposlenih, posebno u izazovnom periodu u kom se nalazimo. Činjenica je da je zaposleni koji se oseća cenjenim i poštovanim uvek spreman da uradi više i bolje od kolega koji ne dobijaju takvu vrstu priznanja.

Alisa Evsina/Foto: Milena Đorđević

„Ova jednostavna istina važi za sve industrije i, čini se, za sve zaposlene, bez obzira na razlike u našim karakterima. Kao društvena bića, kojima je stalo do povratnih informacija iz okruženja, svi želimo da pronađemo svoje mesto u društvu, a na radnom mestu da se naš angažman adekvatno vrednuje“, rekla je tokom svog nastupa Alisa Evsina, HR direktor NIS-a i dodala:

Tijana Karanović/Foto: Milena Đorđević 

„Živimo u svetu koji se menja munjevitom brzinom i te promene ne treba da nas plaše. Kompanije moraju da razviju načine da pruže podršku i sigurnost svojim zaposlenima koji će zauzvrat biti osnova stabilnosti kompanije u svim okolnostima. To nije lak posao, posebno u turbulentnim vremenima kakva imamo sada. Zato je važno da se podsetimo da su HR stručnjaci tu da daju alate i znanje, ali su lideri ti koji su odgovorni za ljude, njihov učinak i razvoj. I pored toga, svaki zaposleni treba da preuzme inicijativu u vezi sa svojom karijerom i da postavi svoje lične ciljeve.“

Anja Mučenski /Foto: Milena Đorđević

Pored Alise Evsine, ispred kompanije NIS na HR Week-u su učestvovale i Anja Mučenski, rukovodilac Sektora za trening i razvoj, Bojana Sajlović, HR biznis partner Downstream-a i Tijana Karanović, HR menadžer u Bloku „Istraživanje i proizvodnja“. One su u svojim nastupima naglasile da HR profesija mora, pre svega, konstantno da se razvija, da bude inovativna i humana, kao i da mora da bude fokusirana na zaposlene i njihovo iskustvo i razvoj.

Bojana Sajlović /Foto: Milena Đorđević

HR Week je zaokružen nastupom Romana Kvitko, HR direktora Gasprom njefta, koji je govorio o ulozi koju posvećenost zaposlenih ima u ostvarenju poslovnih ciljeva svake kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti