VUČIĆ PREDSTAVIO VAŽNA DOKUMENTA: Istina o Rio Tintu pred građanima Srbije - ključni dokument iz 2012. godine

Novosti online

01. 12. 2021. u 18:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare govorio je o Rio Tintu i pokazao dokumenta.

ВУЧИЋ ПРЕДСТАВИО ВАЖНА ДОКУМЕНТА: Истина о Рио Тинту пред грађанима Србије - кључни документ из 2012. године

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Važno je da vam pročitam apsolutno sve i svaki dokument. Prvi dokument koji se tiče Rio Tinta se tiče svih građana. 2004. godine Ministarstvo rudarstva donosi rešenje, kojim se preduzeću Rio Sava DOO iz Beograda istraživanje u Srbiji. Dokument broj dva, iz 2005. kada su proširene granice istražnog prostora. Svi znate ko je tada bio na vlasti - kazao je predsednik.

U sledećem dokumentu odobreno je istraživanje u Loznici, a potom i u još jednom dokumentu, iz 2007. godine, kada su na vlasti bili Đilas, Jeremić i ostali, rekao je Vučić.

- Godine 2008. je još jednom odobreno istraživanje novih polja. Iste godine imamo dokument, gde se vidi nastavak izvođenja i nove koordinate. Potpisao ministar Petar Škundrić. To je ona prelazna Vlada, kada smo išli na izbore i junački se proveli. Kada je ovaj jedan bežao u Rumuniju kada je proglašeno nezavisno Kosovo - ističe Vučić.

Predsednik je potom pokazao dokument iz 2009. godine, kojim je odobreno novih osam istražnih tačaka.

- E sad dolazimo do ključnog dokumenta, broj 9. Donet 1. 2. 2012. godine, gde se odobrava izvođenje radova izvlačenja ruda bora i litijuma u poluindustrijskom obimu bušenjem u basenu Jadra. Ovo je prvi i jedini dokument do sada koji suštinski dozvoljava bilo kakvo bušenje i pravljenje bušotina. Tada su na vlasti Đilas, Tadić, Jeremić, Zelenović. Svi oni - rekao je predsednik Vučić.

Više o tome čitajte klikom OVDE!

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)