ZDRAVSTVENO OSIGURANJE RASTE NAJBRŽE Dani osiguranja u Aranđelovcu

B.Caranović

25. 11. 2021. u 12:26

PREMA rečima Duška Jovanovića, generalnog sekretara Udruženja osiguravača Srbije, na otvaranju Petih srpskih danima osiguranja u Aranđelovcu, ovaj sektor je uspeo da se prošle godine prilagodi pandemija, zabeleži manji rast, a ove godine bude još efikasniji.

ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ РАСТЕ НАЈБРЖЕ Дани осигурања у Аранђеловцу

Foto privatna arhiva

- Tržište osiguranja će ovu godinu završiti sa rastom od oko devet odsto. Prevazići ćemo granicu od milijardu evra na kraju godin, a to je izuzetno značajno za industriju osiguranja, ali i za Srbiju. Premija od milijardu evra obezbeđuje tehničke rezerve svih osiguravajućih kompanija preko dve milijarde evra, koje mogu da se ulože u razvoj industrije osiguranja, ali istrateške državne projekte.

Kako je Jovanović rekao, najveći rast od početka pandemije beleži dobrovoljno zdravstveno osiguranje. To kako je rekao ne čudi jer je proteklih meseci zdravstveni sistem bio u službi Kovid sistema.

Od početka godine zabeležen je rast od 22 odsto ove vrste osiguranja. Osim toga sve je veće interesovanje za osiguranjem u oblasti poljoprivrede.

Predsednica Upravnog odbora UOS Ivana Soković naglasila je da su rezultati u ovoj delatnosti iznad očekivanja. Kako je rekla osim premije dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje su veće za 22 procenta, premije osiguranja imovine od požara su porasle deset odsto, a ostala osiguranja imovine za 19 procenata. Osiguranja života beleže rast od sedam odsto.

- U saradnji sa NBS , Ministarstvom finansija, Udruženje osiguravača radi na pripremi Izmene zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju i na projektu Nacionalne procene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma - rekla je Soković. - Intenzivno se radi i na poboljšanju efikasnosti rešavanja odštetnih zahteva u krivičnim predmetima, gde im povređenih i poginulih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)