MOMIROVIĆ: Moravski koridor je najveće gradilište u Srbiji

Novosti online

07. 09. 2021. u 12:06

U OVOM trenutku, od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica koje gradimo i projektujemo, najintenzivniji radovi se izvode na Moravskom koridoru, gde svaki dan imamo preko 2.000 radnika, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na mostu preko Južne Morave na trasi Moravskog koridora.

МОМИРОВИЋ: Моравски коридор је највеће градилиште у Србији

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Na Moravskom koridoru polako ulazimo u završnu zonu radova od Pojata do Kruševca, a otvorili smo radove i na delu od Adrana do Mrčajevaca. Svima je već jasno da je Srbija najveće gradilište u ovom delu Evrope. Mi danas praktično nemamo nezaposlenog građevinskog radnika, svako može da nađe posao na jednom od 80.000 gradilišta, koliko ih sada ima aktivnih u Srbiji - rekao je Momirović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović zajedno je sa direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem obišao radove na mostu preko Južne Morave, koji se nalazi na deonici auto-puta od Pojata do Kruševca, u sklopu Moravskog koridora.

Ministar Momirović istakao je da je ponosan na sve što je do sada urađeno i zahvalio se radnicima i predstavnicima kompanije „Behtel Enka“, ljudima iz nadzora, kao i timu Koridora Srbije na čelu sa direktorom Antićem.

Na ovoj trasi gravitira oko pola miliona ljudi, a ministar Momirović je dodao da će ovaj auto-put omogućiti da se uradi nešto o čemu se nekada samo sanjalo – da se spoje zapadna Srbija sa regionom centralne Srbije i da se spoji Kruševac sa Čačkom.

- U ovom trenutku, bez ikakve dileme, Moravski koridor je najveće gradilište u Srbiji. Juče je bilo ovde angažovano 2.265 radnika, sa 885 jedinica mehanizacije. U potpunosti je otvorena trasa u delu od Pojata do Kruševca, gde radimo na 77 različitih gradilišta. Najznačajnije je 10 mostova i 3 nadvožnjaka - kazao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić. - Moravski koridor je od izuzetnog značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika. Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji.

BONUS VIDEO - Ministar Tomislav Momirović izrazio saučešće nakon pogibije radnika na izgradnji moravskog koridora

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)