ZA DIGITALNE NOMADE IZ SVETA: Ministar zadužen za inovacije Nenad Popović otvorio startap centar na Zlatiboru

B. Ca.

19. 07. 2021. u 22:14

MEŠTANI, gosti Zlatibora, kao i digitalni radnici iz celog sveta, moći će od sada na prelepoj planini ne samo da odmaraju već i da rade.

ЗА ДИГИТАЛНЕ НОМАДЕ ИЗ СВЕТА: Министар задужен за иновације Ненад Поповић отворио стартап центар на Златибору

Popović i Stamatović na Zlatiboru / Foto Tanjug

Tamo je u ponedeljak otvoren Regionalni inovacioni smartsiti centar u koji je Vlada uložila 20 miliona dinara, a u kome će podršku i savet pronaći zainteresovani da pokrenu sopstveni biznis.

Prema rečima Nenada Popovića, ministra bez portfelja koji je zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, prilikom otvaranja Centra, Zlatibor je od sada upisan na inovacionu i digitalnu kartu Srbije i cele Evrope. Kako kaže, postao je deo integrisanog sistema 25 inovacionih startap centara i tehnoloških parkova u Srbiji.

- Centar je namenjen meštanima, ali i digitalnim i inovacionim nomadima iz celog sveta, koji pored odmora na Zlatiboru mogu u ovom prostoru i da rade - naglasio je Popović. - Biće i za sve koji žele da pokrenu svoj biznis. Oni koji žele da otvore svoju firmu imaće marketinšku, mentorsku, finansijsku, računovodstvenu i pravnu podršku.

Kako Popović kaže, sve troškove finansiraće Vlada Srbije i opština Čajetina, jer im je želja da se mladi vrate i pokrenu svoj biznis i doprinesu razvoju opštine, regije i Srbije.

Regionalni inovacioni smart siti centar smešten je u zgradi Kulturnog centra na Zlatiboru.

VIZIJA

PREDSEDNIK opštine Čajetina Milan Stamatović istakao je da je vizija Zlatibora vezana za inovacioni i tehnološki razvoj. Direktor IBC Zlatibor Darko Đurović istakao je da je velika čast biti deo integrisanog inovacionog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!