VUČIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE TRAŽIO 9 MILIONA EVRA: Nastaviću to da radim i u buduće i uvek se boriti za Srbiju - za naš narod i ništa za sebe

Tanjug

14. 07. 2021. u 11:46

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da devet miliona evra nije tražio iz budžeta za sebe i svoje bogaćenje već za izgradnju 50 kilometara puta od Donjeg Milanovca do Golupca.

ВУЧИЋ ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ТРАЖИО 9 МИЛИОНА ЕВРА: Наставићу то да радим и у будуће и увек се борити за Србију - за наш народ и ништа за себе

Foto: Tanjug

- Ponosan sam da u budžetskoj rezervi imamo toliko novca i da možemo da izgradimo 50 kilometara tog važnog puta. Možda nije u skladu sa svakim članom Ustava ili zakona, ali nije u suprotnosti ni sa jednim od njih- rekao je Vučić u Pančevu odgovarajući na novinarsko pitanje na osnovu kog člana Ustava i zakona je juče tražio devet miliona evra novca koji "pripadaju građanima Srbije i da li je to normalno". 

On je rekao da je to dao sebi za pravo, jer nije uzimao devet miliona za sebe ni za svoje kompanije, niti radi ono što, kako je rekao, rade neki drugi.

- Pitao sam da li ima devet miliona evra u tekućoj budžetskoj rezervi za put Donji Milanovac - Golubac- precizirao je predsednik i dodao da je zadovoljan kada mu zameraju to što hoće da gradi puteve i pruge i razvija Srbiju, a ne da se lično bogati.

- Nastaviću to da radim i u buduće i uvek se boriti za Srbiju, njene puteve i pruge, za naš narod i ništa za sebe- poručio je Vučić.

Vučić je juče tokom posete Kladovu pozvao telefonom ministra finansija Sinišu Malog i dogovorio sa njim da se do kraja godine obezbedi iz budžeta dodatnih devet miliona evra za rekonstrukciju puteva u istočnom delu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!