OTVOREN PRVI VIRTUELNI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: Prilika za nezaposlene koji nisu na evidenciji NSZ

J.Ž.S.

20. 05. 2021. u 12:30

CILj nam je da u Srbiji postoji još više poslodavaca i da se obezbedi kvalitetno i održivo zaposlenje za što veći broj osoba u našoj zemlji. Ovaj sajam je primer inovativnog pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja, s obzirom da ima karakter otvorene manifestacije i pruža mogućnost i nezaposlenima koji nisu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje da uzmu učešće na njemu, rekla je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad na otvaranju prvog virtuelnog Sajma zapošljavanja.

ОТВОРЕН ПРВИ ВИРТУЕЛНИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА: Прилика за незапослене који нису на евиденцији НСЗ

Foto: NSZ

       Prema njenim rečima NSZ je 2. aprila raspisala javne pozive i konkurse za realizaciju mera u 2021. godini, a u februaru i martu osu usvojeni Strategija zapošljavanja 2021-2026. i prateći Akcioni plan za period od 2021. do 2023. godine.

- Ta dva značajna dokumenta daju jasne smernice razvoja politike zapošljavanja u narednom periodu, sa jasnim ciljem povećanja stope zaposlenosti, a sve zasnovano na principu kvalitetnog, održivog i dostojanstvenog rada - istakla je ministarka.

Prvi virtuelni Sajam zapošljavanja se održava od 10 do 16 časova, a zainteresovani mogu da se uključe putem registracije na www.nsz-sajamzaposljavanja.rs.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri