LEDENA NEDELJA PRED NAMA: Temperature se vraćaju na nulu - meteorolog objavio detaljnu vremensku prognozu

Novosti online

07. 05. 2021. u 14:23

METEOROLOG Weather2Umbrella Đorđe Đurić objavio je na svom fejsbuk nalogu kakvo nas vreme čeka do kraja sledeće nedelje.

ЛЕДЕНА НЕДЕЉА ПРЕД НАМА: Температуре се враћају на нулу - метеоролог објавио детаљну временску прогнозу

Foto: Depositphotos

- U Srbiji u subotu nakon oblačnog jutra sa kišom, sledi razvedravanje i to već ujutro u severnim, a do sredine dana i u ostalim predelima Srbije, pa će u nastavku dana biti sunčano, ali osetno svežije u odnosu na prethodni dan. Duvaće umeren do pojačan, na istoku Srbije i jak severozapadni vetar, posle podne u slabljenju. Minimalna temperatura od 6 do 12°C, u Beogradu 10°C, maksimalna dnevna od 16 do 20°C, u Beogradu do 18°C - napisao je Đurić.

On ističe da će nedeljno jutro biti veoma hladno i vedro, u kotlinama sa maglom.

- Minimalna jutarnja temperatura od 0 do 8°C, ponegde uz prizemni mraz. Tokom dana sunčano i toplo, a maksimalna dnevna od 21 do 25°C. Jugoistočni vetar tokom dana u pojačanju. U ponedeljak i utorak sunčano i veoma toplo, uz umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području i sa olujnim udarima, na jugu Banata i preko 80 km/h. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 23 do 27°C, a u utorak od 25 do 30°C, dok će u Negotinskoj Krajini biti malo hladnije. U sredu pre podne sunčano, a posle podne i uveče sa zapada povećanje oblačnosti, pa se očekuje pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura oko 25°C. U četvrtak promenljivo oblačno i svežije, uz severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 20°C - piše Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)