SINIŠA NAĐEN POSLE TRI DANA: Slabovid mladić iz Lovaca kod Jagodine ne seća se kako se izgubio

Z. Rašić

04. 05. 2021. u 10:31

POSLE nekoliko dana potrage, hraniteljska porodica uz pomoć i dojavu meštana iz sela Lovci kod Jagodine uspela je da pronađe 30-godišnjeg Sinišu Adamovića čija je hraniteljica Stevana Petrović nestanak prijavila 28. aprila.

СИНИША НАЂЕН ПОСЛЕ ТРИ ДАНА: Слабовид младић из Ловаца код Јагодине не сећа се како се изгубио

Foto: Facebook

Ovaj mladić je osoba sa posebnim potrebama – slabovid i blago ometen u razvoju, a u hraniteljskoj porodici u Lovcima nalazi se po drugi put nešto više od godinu dana.

Pronađen je nepovređen, a Petrovićeva kaže da joj je Siniša objasnio da se ne seća šta se tačno desilo i kako se izgubio, a “bilo ga je sramota da pita kako da se vrati kući”.

- Neki ribolovci, koji su videli moju objavu da je nestao na društvenim mrežama, primetili su ga i prepoznali po slici, pa su mi javili. Moj sin i snaja išli su potom kolima svugde gde je viđen, tražili ga, konačno ga i našli – kaže, zadovoljno, za “Novosti”, hraniteljka.

Objašnjava da se nije dosad dešavalo da mladić izađe iz kuće, a da se nikom ne javi. Ostavio je vrata otključana i crvenu torbicu od koje se nikad ne razdvaja, ali je poneo sa sobom lična dokumenta. Svi u kući su se vrlo uplašili, strahovali da ga neko nije odveo ili mu naudio. Tim pre jer je mobilni telefon koji je imao kod sebe vrlo brzo nakon odlaska bio nedostupan.

Sudbina ovog tridesetogodišnjaka je, inače, zaista bila tragična. Posle teške saobraćajne nesreće izgubio je jedno oko, a na drugom vidi samo 30 odsto. Bio je u drugoj hraniteljskoj porodici, a zatim je došao ponovo kod Petrovićeve koja već brine o tri njegove mlađe sestre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!