POČINJE KUPALIŠNA SEZONA: Na novosadskoj plaži Štrand počinje sa radom 1. maja

Lj.P.

30. 04. 2021. u 12:50

KUPALIŠNA sezona na novosadskom Štrandu zvanično počinje 1. maja, a ulaz na plažu će biti slobodan do 11. maja, dok će prodaja sezonskih ulaznica početi 5. maja na glavnoj blagajni Štranda.

ПОЧИЊЕ КУПАЛИШНА СЕЗОНА: На новосадској плажи Штранд почиње са радом 1. маја

Foto gradsko zeelnilo

 Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih kabina dve ulaznice po ceni od 300 dinara. Dokumentacija koju je potrebno priložiti je potvrda o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu (original na uvid).  

 - Cene ulaznica se nisu menjale i iznose 50 dinara dnevna ulaznica, 1.345 dinara  košta sezonska  bez popusta i 1.150 dinara sezonska ulaznica sa popustom za đake, studente i penzionere. Radno vreme blagajne je svaki dan od 8 do 19.00  - navela je Jelena Prica, pomoćnik direktora za komercijalne poslove i turizam u JKP "Zelenilo" koje brine o Štrandu.

Kao i prethodnih godina, akcija "Humanitarni ponedeljak" se nastavlja i ove godine, u okviru ove akcije ulaz na plažu ponedeljkom se neće naplaćivati, a posetioci plaže će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda. 

 - U sklopu priprema za 110. kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna i uređena za prijatan boravak -  navodi naša sagovornica. -  Orezane su suve i bolesne grane na stablima, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, podignuto više od 2.000 kvadrata novog travnjaka, urađena aeracija travnjaka, okopavanje i orezivanje žive ograde, isprskane zelene površine protiv krpelja. Pored toga urađena je deratizacija, dezinsekcija, dezinfekcija kabina, okrečeni su toaleti, popravljena su dečija igrališta, obezbeđena je spasilačka i lekarska služba.

Institut za javno zdravlje Vojvodine dao je preporuke za kupalište "Štrand" u Novom Sadu tokom epidemije KOVID – 19.

Radi zaštite osoblja i posetilaca kupališta preporučeno je sledeće: maksimalan broj posetilaca u istom trenutku na plaži može biti 14.400 osoba, isticanje obaveštenja radi informisanja gostiju, poštovanje fizičke udaljenosti, dezinfekcija (ruku, dezinfekcija ležaljki i sedećih mesta nekoliko puta tokom dana, pojačano čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora), poštovanje preporuka u ugostiteljskim objektima, redovan monitoring vode na kupalištu. Poštujući ove preporuke JKP "Gradsko zelenilo" će obezbediti sve uslove za bezbedan boravak posetilaca na plaži.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024