DIREKTNO IZ PREDSEDNIKOVOG KABINETA: Vučić uručio važan orden Stefanu Milenkoviću (FOTO)

Novosti online

02. 04. 2021. u 12:22 >> 12:33

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, 02. aprila 2021. godine, Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti i muzičkom pedagogu Stefanu Milenkoviću, koji je odlikovan povodom Dana državnosti.

ДИРЕКТНО ИЗ ПРЕДСЕДНИКОВОГ КАБИНЕТА: Вучић уручио важан орден Стефану Миленковићу (ФОТО)

Foto: Tanjug

Predsednik je istakao da je Stefan uradio nešto što niko nije uradio do sada.

- Šta da vam kažem, ovo je ogromna stvar za mene i moju porodicu, hvala vam puno gospodine predsedniče. Nisam očekivao ovo uopšte, ja sam stigao sinoć i rekao sam: "U gradu sam, pa samo da preuzmem onaj orden". Bio sam sprečen da prisustvujem ceremoniji koja je održana za dan državnosti. I evo me ovde, nisam poneo ni odeću, pošto produžavam dalje za Ameriku da završim ovaj semestar. A zaista, kada pogledam šta ovaj orden znači u istoriji za sve one koji su ga dobili, osećam se da sam na jednom početku. Da je ovo samo početak jedne prave odgovornosti i pravih izazova, i to me motiviše da nastavim da radim najbolje što mogu. Zahvalan sam gospodinu predsedniku i Srbiji, koja mi je ukazala poverenje. Hvala još jednom, i vidimo se ubrzo, nadam se sa violinom sledeći put - rekao je proslavljeni violinista.

- Danas je za mene, i za sve u Predsedništvu, posebna čast. Danas sam i ovaj fizički deo uručenja ordena Karađorđeve zvezde prvog stepena mogao da izvedem, i posebno sam ponosan na komisiju koja je odlučila da Stefan Milenković dobije ovo odličje. Ja nisam neko ko se razume u muziku, još manje u muzičku pedagogiju, ali je Stefan svojom izuzetnom karijerom i vanrednim talentom, ali i ogromnom marljivošću i posvećenošću uradio mnogo za Srbiju, koliko mnogi od nas običnih smrtnika za hiljadu godina ne bismo mogli da postignemo. Ako je neko ovakvog sjaja orden zaslužio onda je to Stefan. I njegov povratak u Srbiju pokazuje, da i oni koji su najuspešniji i čije se ime u celom svetu izgovara sa uvažavanjem, umeju da vole svoju Srbiju. I prvi put sam sa nevericom primio vest da se vraća u Srbiju, a kada sam ga upoznao i više od toga. Retko se sreće takva energija, takva dobra, zdrava ambicija. I Stefan je jedna vrsta dobrog vetra koji se vraća u Srbiju. Ja Stefane za vas imam samo jednu poruku. Od danas kada ste i fizički primili taj orden, vi nosite i veću odgovornost nego do sada. Do sada ste sebi odgovarali. A od danas vi morate za razliku od nas običnih smrtnika morate da vodite računa kako se ponašate i u kafani, i na ulici i svuda. U sledećih šezdeset godina vašeg života najmanje moraćete da pokažete da ne samo što ste taj orden zaslužili, već i mnogo više. Hvala vam što ste imali poverenja u svoju Srbiju i što ste se vratili. Hvala vam što ste uspeli da promovišete Srbiju i predstavite je na najlepši mogući način. Mi smo stvarno ponosni, ovo je samo jedna mala priredba i mala manifestacija, ali nama mnogo znači - rekao je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (74)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda