"MOĆI ĆE DA SE PREĐE GRANICA, ALI ĆE SVE ZAVISITI OD...": Ministarka Matić o putovanjima tokom letnje sezone!

Tanjug

23. 03. 2021. u 19:20

ODLASCI na putovanja zavisiće od aktuelne epidemiološke situacije, izjavila je danas ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić i dodaje da će biti uspostavljeni određeni protokoli i da će vakcinisanima biti lakše da pređu granicu.

МОЋИ ЋЕ ДА СЕ ПРЕЂЕ ГРАНИЦА, АЛИ ЋЕ СВЕ ЗАВИСИТИ ОД...: Министарка Матић о путовањима током летње сезоне!

Foto A. Panajotović

- Kada se bude stabilizovala epidemiološka situacija, apsolutno će biti bezbedan prelaz preko granice uz poštovanje svih procedura, kao i protokola, koji se odnose na priznavanje sertifikata o vakcinaciji i kada, naravno, budu usvojeni i propisani od strane drugih zemalja - rekla je Matić za B92.net.

Ona je dodala da se pregovara s drugim državama o definisanju pravila za putovanja, ali da će sve zavisiti od epidemiološke situacije i u drugim državama.

- Razgovarali smo sa grčkim ministrom koji će u ponedeljak doći u Srbiju, takođe, i sa Kiprom, kao i sa Izraelom. Isto tako, tu je i Turska koja je za naše građane veoma atraktivna destinacija - navela je Matićeva.

Ministarka je potvrdila da će postojati protokoli.

- Uspostaviće se određeni protokoli, moći će da se pređe granica, a pre svega ljudi koji su se vakcinisali, njima će biti najlakše da pređu granicu - dodala je ona.

Matić je naglasila da, bez obzira na sve protokole koje će biti potpisani, neće moći da se putuje, ako epidemiološka situacija u trenutku kada sezona treba da se otvori ne bude dobra.

- To ne važi samo za Republiku Srbiju, to nam kažu kolege i iz drugih država. Dakle, sve zavisi od epidemiološke situacije kako kod nas, tako i u drugim zemljama - zaključuje Matić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mile

23.03.2021. 20:53

Daće Bog da ove godine ipak vidimo more. Sasvim sigurno će morati da se uradi test, ili da se donese dokaz o vakcinaciji, a možda i oba. Ali o tom - potom. Niko od nas neće na more u aprilu, do leta ima još dosta. Ko zna šta će sve još biti. Ja ću definitivno ići tamo, a kako videćemo. Možda nekom čarter avio kompanijom koja ima uslugu "privatni letovi za grupe", da što manje imam dodira sa drugim ljudima.