U BOLNICAMA ČITAVE PORODICE: Načelnica KBC "Dragiša Mišović" o povećanom pritisku na ambulantu

Tanjug

12. 03. 2021. u 10:49

NAČELNICA Dečje bolnice Kliničko-bolničkog centra (KBC) "Dragiša Mišović" Olivera Ostojić iyjavila je danas da se u poslednje dve nedelje povećao pritisak na ambulantu i bolničke kapacitete u toj zdravstvenoj ustanovi, ali da ohrabruje to što deca zaražena virusom korona imaju i dalje blažu kliničku sliku.

У БОЛНИЦАМА ЧИТАВЕ ПОРОДИЦЕ: Начелница КБЦ Драгиша Мишовић о повећаном притиску на амбуланту

Foto N. Skenderija

Ona je za TV K1 rekla da se mališani uglavnom leče kod kuće, a da mali broj njih ima jednostranu ili obostranu upalu pluća koja zahteva bolničko lečenje.

 - Upale pluća obično imamo kod starije dece, tinejdžera. Oni dobro reaguju na terapiju, brzo se izleče i oporavljaju - navela je Ostojićeva.

Dodaje da u poslednjem talasu deluje kao da se virus brže širi jer su u bolnicama kompletne proširene porodice.

 - Kod nas leži dečak koji ima 16-17 godina čija su oba roditelja u bolnici, deda je u bolnici, baka kod kuće na kućnom lečenju. Kompletno široku porodicu je zahvatio virus korona - navela je Ostojićeva.

Napominje da roditelji dovode decu sa istom kliničkom slikom - povišena temperatura, kašalj, gušobolja, ali i digestivne tegobe - povraćanje, proliv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu