BILO JE TRENUTKA KADA SAM SE PLAŠILA: “Dara iz Jasenovca” o detaljima snimanja i bolnim scenama

Petar KARANOVIĆ

20. 02. 2021. u 22:45

BILJANA Čekić, devojčica iz naslovne uloge filma “Dara iz Jasenovca” reditelja Predraga Gage Antonijevića u razgovoru za “Novosti” opisala je koje su joj scene iz filma najteže pale.

БИЛО ЈЕ ТРЕНУТКА КАДА САМ СЕ ПЛАШИЛА: “Дара из Јасеновца” о детаљима снимања и болним сценама

Biljana Čekić

Na naše pitanje koliko je za nju, ipak, bilo teško da doživi lik desetogodišnje Dare kojoj ustaše ubijaju majku i starijeg brata, i da se izbori sa tako bolnom pričom kakva je Jasenovac, Biljana kaže da je bilo trenutaka kada se plašila.

- Te scene ustaša u crnim uniformama kada pucaju, muče i ubijaju ljude i decu u logoru su prestrašne, kao i scenografija u kojoj smo snimali. Znaš da se to ne događa stvarno, ali se ipak bojiš, jer se setiš da su se ti zločini nad našim narodom zaista desili, i da su ustaše svašta radile ljudima. Dara je u logoru ostala sama sa mlađim bratom koji je još beba, i to nije bilo lako da se igra.

Svoju junakinju, kako ističe, Biljana vidi kao veoma hrabru i jaku devojčicu, koja u toj strahoti Jasenovca mora da se bori za bratovljev i svoj život.

- Meni je možda najteže bilo da odglumim scenu kada svog malog brata držim u naručju i govorim mu da ga volim. To je za mene veoma emotivno, zato što bih i ja u životu sve učinila za svoje najmilije, i u tome je sličnost između Dare i mene.

Biljana živi sa ocem, bratom, sestrom i bakom, i jako je vezana za svoju porodicu, koja joj je, kako nam otkriva, dala i najveću podršku za ovaj film.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Davor

20.02.2021. 22:59

Daro( Biljana) SVAKA TI ČAST! Ovo treba da ti bude prijemni na FDU. Ali moraces da polazes kao i sva deca. Ali da su ti roditelji glumci onda bi ti vrata bila otvorena

Vesna

21.02.2021. 00:15

Sačuvaj nas Bože, kuge,gladi i Hrvata- uklesaše Nemci na katedrali u Magdenburgu zbog zverstva i zločina koji su počinili hrvati u ratu 1603-1648 izmedju protestanata i katolika. Još tad su shvatili kakav je to narod

Slobodan

21.02.2021. 00:50

Свака част малој Биљани, руке јој се позлатиле, желим јој све најбоље и најлепше у животу. За ову улогу нас је купила доживотно, бравооо!!!

Ceca

21.02.2021. 00:50

Nisam smela da gledam film. Dogovorila se sa sestrom da mi preprica. I to bez opisivanja detalja tih stravicnih zlocina.Drago mi je da je na kraju ta hrabra devojcica spasla brata a i sebe ...strasno mi je i prepricavanje..

Igor

21.02.2021. 06:45

Bilo je tamo mnogo strašnije nego je to u filmu prikazano, ali je toliko bilo strašno da to ne može normalan čovek da gleda u filmu, pa je bolje da se prikaže i samo delić tog zla.

Predrag

21.02.2021. 09:20

"Волим све људе чија душа добротом одише,али највише моје Српство што на тамјан и босиљак мирише...У овој животној драми све до последњег чина,с вером у Бога,истрајаћу,да се сазна истина,јер ЗАБОРАВ је већи злочин од самог злочина."