BILO JE TRENUTKA KADA SAM SE PLAŠILA: “Dara iz Jasenovca” o detaljima snimanja i bolnim scenama

Petar KARANOVIĆ

20. 02. 2021. u 22:45

BILjANA Čekić, devojčica iz naslovne uloge filma “Dara iz Jasenovca” reditelja Predraga Gage Antonijevića u razgovoru za “Novosti” opisala je koje su joj scene iz filma najteže pale.

БИЛО ЈЕ ТРЕНУТКА КАДА САМ СЕ ПЛАШИЛА: “Дара из Јасеновца” о детаљима снимања и болним сценама

Biljana Čekić

Na naše pitanje koliko je za nju, ipak, bilo teško da doživi lik desetogodišnje Dare kojoj ustaše ubijaju majku i starijeg brata, i da se izbori sa tako bolnom pričom kakva je Jasenovac, Biljana kaže da je bilo trenutaka kada se plašila.

- Te scene ustaša u crnim uniformama kada pucaju, muče i ubijaju ljude i decu u logoru su prestrašne, kao i scenografija u kojoj smo snimali. Znaš da se to ne događa stvarno, ali se ipak bojiš, jer se setiš da su se ti zločini nad našim narodom zaista desili, i da su ustaše svašta radile ljudima. Dara je u logoru ostala sama sa mlađim bratom koji je još beba, i to nije bilo lako da se igra.

Svoju junakinju, kako ističe, Biljana vidi kao veoma hrabru i jaku devojčicu, koja u toj strahoti Jasenovca mora da se bori za bratovljev i svoj život.

- Meni je možda najteže bilo da odglumim scenu kada svog malog brata držim u naručju i govorim mu da ga volim. To je za mene veoma emotivno, zato što bih i ja u životu sve učinila za svoje najmilije, i u tome je sličnost između Dare i mene.

Biljana živi sa ocem, bratom, sestrom i bakom, i jako je vezana za svoju porodicu, koja joj je, kako nam otkriva, dala i najveću podršku za ovaj film.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati