POTPISAN UGOVOR: Avioni VS remontovaće se u RS

Tanjug

19. 02. 2021. u 23:38

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o remontu motora VIPER za avione ORAO i Super Galeb G-4, saopšteno je iz njegovog kabineta.

ПОТПИСАН УГОВОР: Авиони ВС ремонтоваће се у РС

Foto: MO Srbije

Ministar je rekao da će ovaj remont omogućiti osposobljavanje dodatnog broja aviona tipa ORAO i G-4 za korišćenje u našem Ratnom vazduhoplovstvu, što je u skladu i sa nastavkom projekta modernizacije vazduhoplovstva.

Vrednost ugovora, koji je potpisan između Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba Vojske Srbije, JP "Jugoimport-SDPR" i Remontnog zavoda "Orao" iz Bijeljine, iznosi 3,7 miliona evra i predstavlja jedan od najznačajnijih pojedinačnih ugovora koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju sa jednom kompanijom namenske industrije iz Republike Srpske, ukazano je u saopštenju.

Stefanović je napomeuno da je to uz proces modernizacije, jedan od ključnih projekata koji u ovoj i u narednim godinama Ministarstvo odbrane želi da sprovede, kako bi povećalo kapacitete ne samo Ratnog vazduhoplovstva već i čitave vojske.

"Takođe, na ovaj način se i praktično investira u preduzeće „Orao“, koje u ovom delu Evrope jedino može da sprovede remont ovakve vrste motora, a time istovremeno investiramo i u bratsku Republiku Srpsku", poručio je ministar Stefanović.

Ministar je naglasio da je sa partnerima iz Republike Srpske danas bilo reči o organizovanju posete i drugim kompanijama u Republici Srpskoj poput „Kosmosa“, u cilju povećanja robne razmene i industrijske saradnje.

"Ono što je za nas prioritetni cilj je da povećamo kapacitete i sposobnosti Vojske Srbije. Ja sam uveren da ćemo sa ministrom i sa drugim kolegama iz Republike Srpske veoma brzo nastaviti najsnažniju moguću saradnju", naglaiso je Stefanović.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević zahvalio je ministru Stefanoviću na ukazanom gostoprimstvu, naglasivši da je danas potpisan ugovor sa kompanijom „Orao“ iz Bijeljine, samo jedan u nizu ugovora koje je Ministarstvo odbrane Srbije do sada zaključilo sa tom i sa drugim kompanijama namenske industrije Republike Srpske.

"Razgovarali smo i o daljim aktivnostima koje su nam u cilju da se realizuju u ovoj godini. Nastavićemo našu saradnju i u budućnosti u obostranom interesu", rekao je ministar Petričević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas