VAKCINACIJA TEČE ODLIČNO: Nastavljena imunizacija nakon pauze, velike gužve na Beogradskom sajmu (FOTO)

Tanjug

01. 02. 2021. u 11:49

MASOVNA imunizacija protiv korona virusa nastavljena je danas, a ispred hala na Beogradskom sajmu građani u redovima čekaju da se vakcinišu.

ВАКЦИНАЦИЈА ТЕЧЕ ОДЛИЧНО: Настављена имунизација након паузе, велике гужве на Београдском сајму (ФОТО)

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Prema rečima koordinatora punkta u Hali 3, dr Dragane Milošević, proces vakcinacije na sajmu teče odlično, a uglavnom dolaze građani koji imaju zakazane termine.

Milošević je navela da su gužve velike i da najstariji sugrađani, koji ne mogu da čekaju, budu primljeni i bez zakaznog termina.

- Juče je bila dezinfekcija, danas nastavljamo istim tempom. Sve ide po planu i nadam se da će biti još više prijavljenih - rekla je Milošević.

dr Dragana Milošević/Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Dodala je da je u Hali 3 nastavljena vakcinacija kineskom vakcinom, dok se u Hali 11 vakcinišu građani koji su se opredelili za rusku vakcinu Sputnjik V.

U obe hale vakcinacija je počela jutros u osam sati, a građani se puštaju u manjim grupama.

Procedura po ulasku na vakcinaciju (popunjavanje formulara, elektronska registracija, razgovor sa lekarom i primanje vakcine) ne traje duže od 15 minuta, nakon čega je neophodno u čekaonici provesti još toliko, kako bi se ispratile eventualne reakcije.

Juče su dezinfikovani svi punktovi za vakcinaciju i kovid ambulante u Beogradu, kao i Belekspo centar u kome će, prema najavama gradskih čelnika, tokom ove nedelje početi sa radom punkt za vakcinaciju.

Narednih dana će za imunizaciju biti otvoren i Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

U planu je otvaranje punkta i na levoj obali Dunava, a namera je da se za to iskoristi Dom zdravlja u Borči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)