OVO NIKAKO NE SMETE DA RADITE NAKON PRIMANJA VAKCINE: Doktorka Stokić istakla da dijabetičari treba da budu na posebnom oprezu

Novosti online

29. 01. 2021. u 15:49

NA DANAŠNjOJ konferenciji za novinare Kriznog štaba doktorka Edita Stokić je istakla da se nakon vakcinacije građani nikako ne smeju opuštati.

ОВО НИКАКО НЕ СМЕТЕ ДА РАДИТЕ НАКОН ПРИМАЊА ВАКЦИНЕ: Докторка Стокић истакла да дијабетичари треба да буду на посебном опрезу

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

- Iako je neko vakcinisan, ne sme popustiti u merama zaštite, navela je dr Stokić. Dok se ne završi sam ciklus imunizacije, nema opuštanja. 

Doktorka je govorila i o neželjenim reakcijama nakon primljene vakcine-

- Blage reakcije nakon vakcine, bol u ruci, slabost, nekad i temperatura mogu biti prateća pojava, ali ukoliko znamo da su oni delovi slike, smatram da ne treba nigde da se javljamo. Treba da imamo na umu, ako je neko vakcinisan, nikako ne smemo da se zaigramo i prestanemo da se pridržavamo mera. Dok god se ne završi sam ciklus vakcinacije, moramo biti na oprezu, do postizanja punog imuniteta - naglasila je doktorka.

Ona je takođe istakla da se prate neželjena dejstva Fajzerove vakcine i osvrnula se na dijabetičare koji su primili vakcinu.

- Prate se neželjena dejstva Fajzerove vakcine, obično su to slabost i malaksalost, kratko su trajali, znamo da se one javljaju kao imunološki odgovor na vakcinu. Kod dijabetičara je važno da u toku dan-dva isprate vrednost šećera u krvi, da piju dosta tečnosti. Interesovanje je i za bolesti štitaste žlezde, ističem da one nisu kontraidikacije za vakcinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna