UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ BEOGRADSKOG VRTIĆA: Vaspitačica "drmusa" i šamara decu - Grad poslao hitnu inspekciju (VIDEO)

Novosti onlajn

21. 01. 2021. u 10:28

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК ИЗ БЕОГРАДСКОГ ВРТИЋА: Васпитачица дрмуса и шамара децу - Град послао хитну инспекцију (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter/@BabicaTRAVICA

GRADSKA prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića „Zamak” iz kojeg mediji danas navode da su objavljeni snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja.

- Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio „Srpski telegraf” autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom – rekao je Gak.

On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

- To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole – poručio je Gak.

On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

- Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci – zaključio je Gak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Mile

21.01.2021. 12:05

Zlikovacko ponasanje koje treba hitno sankcionisati. Sada vam je valda jasno zasto deca nece u obdaniste. Vrsiti cesce proveru rada ovih ustanova a dobro bi dosao svakodnevni roditeljski nadzor. Svaki dan dezurstvo jednog od roditelja pa tako redom.

Ana

21.01.2021. 12:27

Dusa me je zabolela. Koliko god da je coveku nesto naporno ipak mora da ima dostojanstvo. Ovo je strasno i uznemirujuce. Mi ostavljamo decu nekome kome verujemo i odlazimo na posao racunajuci da su na sigurnom i dobrom mestu i za decu i nas roditelje. Osobi koja je to radila pod hitno zabraniti da se bavi decom, pa cak ni svojom. Strasnoooo!

ja

21.01.2021. 15:19

Da sam na mestu roditelja ovog deteta, ne znam sta bih im uradila. Vaspitacicama naravno nista nece biti, kao ni onoj iz Zvecanske sto je maltretirala decu.

Max

21.01.2021. 16:36

A deca? Cija su? A roditelji, bahati, bezobzirni, sebicni, nekulturni, bezboznici, ocekuje da im decu vaspitaju I izvedu na zivotni put vaspitaci, nastavnici, profesori.

Mari589

21.01.2021. 23:02

Kako možeš?! Ali kako možeš?! Ti vaspitač? Sram te bilo sebe same i diplome što je imaš i kako li je imaš takva kad obraza i srca nemaš! Udaraš na malo, nevino, bespomoćno biće. Sram te bilo!