INCIDENT U NIŠKOM VRTIĆU: Razjareni otac napao trijažnu sestru, obavešteni policija i tužilac

Novosti online

09. 01. 2021. u 15:08

U NIŠKOM vrtiću "Pčelica" 05. januara došlo je do incidenta, kada je jedan od roditelja tokom preuzimanja svog deteta verbalno napao trijažnu sestru.

ИНЦИДЕНТ У НИШКОМ ВРТИЋУ: Разјарени отац напао тријажну сестру, обавештени полиција и тужилац

Ilustracija/Foto: Arhiva Novosti

Iz vrtića su se na fejsbuku obratili javnim saopštenjem u kom su izneli šta se dogodilo tokom nemilog incidenta.

Tokom opservacije mališana jaslenog uzrasta trijažna sestra je ustanovila da jedno dete uporno kašlje, pa je postupajući po naredbi Kriznog štaba i epidemiološke službe o tome obavestila roditelje.

Ona je, kako piše u saopštenju vrtića, savesno i odgovorno procenila da je potrebno dete uputiti izabranom pedijatru, pa je prilikom ispraćaja deteta u prisustvu sestre grupe i odgovornog vaspitača dete predala ocu.

- Nakon usmenog pojašnjenja i obrazloženja ocu koji pri preuzimanju deteta nije imao zaštitnu masku, usledio je verbalni napad uvredama, najprimitivnijim psovkama, pretnjom, zastrašivanjem, upiranjem prsta do ivice nosa, pokušajem da u vrtić uđe silom i pod pretnjom. Scene nasilničkog ponašanja su sigurni smo ostavile nesagledive posledice na dete, koje je sve vreme prislonjeno glavom na rame oca bilo prinuđeno da sluša i prisustvuje takvim scenama nasilja - piše u saopštenju vrtića.

Trijažna sestra se uznemirena i uplakana povukla, dok su razgovor sa ocem nastavili zaposleni. Ipak, ni njima nije uspelo da smire čoveka, koji se još više razbesneo kada mu je rečeno da je svaki problem rešiv i da je u ustanovi stogo zabranjen i nedopustiv bilo koji vid nasilja nad zaposlenima, kao i da isti postupak iziskuje prijavu relevantnim institucijama (MUP). 

On je potom sa detetom u rukama pokušao nasilno da uđe u objekat, i sve vreme je besno i razjareno vukao vrata, piše u saopštenju vrtića.

Uprava je o incidentu obavestila MUP, a službena lica su napravila zapisnik i obavestila javnog tužioca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice