SKANDALOZNO PONAŠANJE EKIPE N1! Eparhija bačka izdala saopštenje: Vode trajnu hajku protiv SPC, izazvali su nemio događaj

Z.Grumić

02. 01. 2021. u 17:53

EPARHIJA bačka izdala je saopštenje u kom je navela da je ekipa Televizije N1 izazvala nemili dogašaj na pomenu žrtvama zloglasne Racije. Saopštenje prenosimo u celosti.

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ ЕКИПЕ Н1! Епархија бачка издала саопштење: Воде трајну хајку против СПЦ, изазвали су немио догађај

Foto: Printskrin

"U ponedeljak, 4. januara 2021. godine, kada je Eparhija bačka, u Svetobogovačkom hramu u Srbranu, u saradnji sa službenim državnim organima, organizovala je pomen žrtvama zloglasne Racije, koji će se imenovati početkom novembra. , pre samog početka ovog molitvenog čina, bez neočekivanih prethodnih najava ili poziva od strane organizatora (Srpske pravoslavne crkve), članovi novinarskih ekipa Televizije N1 su pokušali da samostalno koriste u hramu i rade šta će protiv njega, jer on protiv njega Pravoslavne Crkve.

I pored pristupnih molbi službenog lica Eparhije bačke da poštuju svetište hrama i molitve žrtvama fašizma, da ugase kamere i ne zloupotrebljavaju razgovor, ekipa Televizije N1 to nije učinila. Verujemo da će ova medijska kuća biti nedozvoljeno snimljena u materijalu zloupotrebe i prilagoditi svojoj osnovnoj konstrukciji, a to je da Srpska pravoslavna crkva ne dozvoli medijima da „radi svoj posao“ i da tako „smiri svoje mišljenje“.

Takva teza je neistinita. Mnogo televizijskih ekipa koje su do sada izvestile o događajima u organizacijama Srpske Pravoslavne Crkve bile su i biće dočekanje dobrovoljcem. I ubuduće će im biti omogućeno da profesionalno, poštuju novinarsku i ljudsku etiku, rade svoj posao, odnosno da obavezuju javost. Televizijski prenos centralnog pomena žrtvama Racija je realizovala Radio-televizija Vojvodine i time su građani Srbije blagovremeno obavešteni o ovom događaju.

Nadamo se da će biti Televizija N1, kao i njene područne medijske ustanove, promeniti dosađivanje neprivremenih načina rada i prethodno pribaviti potrebne dozvole ili akreditacije za obaveštavanje o događajima u organizacijama Srpskog zakonodavstva. u prostorijama tih ustanova. To je najnoviji u novinskom poslu - ima poziv i akreditaciju. Nadamo se da ćemo Televizija N1 postići pravo nepokretnosti nečijeg vlasništva i da je Crkva vlasnika u svom prostranom pogledu onog za koga smatra da ga treba pozdraviti. Kako bi bilo, na primer, da bilo ko iz Srpskih pravoslavnih crkava bude u kancelarijama i studiju Televizija N1 kada i kako hoće? Bilo bi to nečuveno, zar ne ?! "

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba