STALNI POSAO DOBILO 250 MEDICINARA: Klinički centar Niš primio na neodređeno lekare, medicinske sestre i tehničare iz kovid bolnica (VIDEO)

D. ALIHODžIĆ

04. 12. 2020. u 07:20

СТАЛНИ ПОСАО ДОБИЛО 250 МЕДИЦИНАРА: Клинички центар Ниш примио на неодређено лекаре, медицинске сестре и техничаре из ковид болница (ВИДЕО)

Foto V. N.

SPECIJALISTA pedijatrije Vladana Nikolić (42), koja od marta leči najmlađe pacijente u Dečijoj kovid-bolnici prva je od 205 medicinara potpisala ugovor o zaposlenju na neodređeno vreme u niškom Kliničkom centru.

Pored Vladane, ugovore je potpislalo još 115 lekara, tri farmaceuta i 86 medicinskih tehničara. Svi oni su dali veliki doprinos proteklih meseci tamo gde je bilo najteže.

- Volontirala sam četiri godine i još četiri čekala posao, a u međuvremenu završila specijalizaciju iz pedijatrije koju sam sama finansirala. Bili su ovo teški meseci za sve nas, ali smo imali podršku svojih profesora koji su sa nama bili u prvim borbenim redovima - kaže dr Vladana, čiji je najmlađi pacijent imao sedam dana, a najstariji 17 godina. Do sada smo imali oko 500 malih pacijenata sa celog jugoistoka Srbije, kaže doktorka.

 

Na Klinici za pulmologiju kalio se i Mihajlo Lazarević, kome je san da postane kardiohirurg, ali je korona odložila te planove:

- Sada sam tamo gde sam najprotrebniji i ostaću do kraja. Ovo je veliki izazov za nekog ko je tek završio studije medicine.

Sličan stav ima i medicinski tehničar Ivan Mihajlović (31) koji želi da napreduje i postane anestetičar. On kaže da je od 2. aprila na Klinici za anesteziju, sa najtežim pacijentima.

- Ovo su naši heroji koji su prvi izašli da brane građane. Nastavićemo sa prijemom kadrova, jer je za sve nas važna i budućnost, kad sve ovo prođe. Svi oni će dobiti nova zaduženja i krenuće u nove borbe - kazao je direktor KC prof. dr Zoran Perišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)