SRAMNO: Srbijanka Turajlić bi da skloni spomenik Stefanu Nemanji i da "zatre tragove" (VIDEO)

Novosti online

26. 11. 2020. u 22:18

СРАМНО: Србијанка Турајлић би да склони споменик Стефану Немањи и да затре трагове (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

PROFESORKA Beogradskog univerziteta u penziji Srbijanka Turajlić, gostujući na televiziji N1, izjavila je da "monstruozni spomenik Stefanu Nemanji" treba ukloniti sa Savskog trga, ali i da je to nešto čega se stidi toliko da "te tragove treba zatreti i skloniti"

- Ja se istinski nadam da će taj spomenik jednog dana biti sklonjen sa tog mesta. Trudiću se da ostanem zdrava, pa da možda i doživim taj dan. To je takva bruka za ovaj grad, takva sramota koju će generacije nosti ako se spomenik ne skloni. Ko god dođe će reći "Bože, zar je ovaj narod, zar je ova zemlja propala do te tačke da se u 21. veku može namestiti u gradu nešto tako monstruozno". Mislim to spada u ono čega se stidite toliko da te tragove treba zatreti nekako i skloniti - rekla je Turajlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Gaga

26.11.2020. 23:09

А зашто дотична особа није објаснила, због чека треба да се уклони споменик Стефану Немањи?

Lex

27.11.2020. 00:47

Позивам министарку културе Гојковић да се огласи на ово позивање на уништавање врхунског дела, светски признатог уметника. Очекујем и да се УЛУС огласи поводом овог нецивилизацијског позивања на уништавање уметничког дела, само зато што није по укусу дотичне.

Goran Beigrad

16.01.2021. 23:54

Прво и једино што треба да урадиш је да промениш своје име. Не заслужујеш га