TUGA NA DORĆOLU ZA MINJOM: Dete je želelo da živi, pokušala je da se spase, ali nije izdržala

D.B.

25. 11. 2020. u 16:26

TRAGIČNA vest da je Minja D. (15) koja je teško povređena u požaru na Dorćolu preminula u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj potresla je ceo komšiluk zgrade u kojoj je živela u Ulici visokog Stevana na Dorćolu.

ТУГА НА ДОРЋОЛУ ЗА МИЊОМ: Дете је желело да живи, покушала је да се спасе, али није издржала

Foto: Instagram

Jedna od komšinica koje smo zatekli na mestu gde se dogodio požar kaže za Novosti da je iz medija čula za smrt devojčice.

- Jako, jako mi je žao. Za smrt sa čula iz medija, nisam mogla da poverujem da Minja nije izdržala, baš mi je žao deteta. Jako sam se potresla jer je dete želelo da živi, em je mlada, em je izašla na terasu da pobegne - kaže nam komšinica.

Kako kaže ceo komšiluk je bio angažovan da se skupi novac kako bi doprineli renoviranju stana.

- Kad se sve desilo, stanari iz okolnih svi stanari iz okolnih zgrada su skupljali pomoć. Sada kao što vidite, radi se krov, ali nikoga u stanu gde je izbio požar ne viđam od stanara jer je sve zaključano.

Još jedna od komšinica, Snežana, vrlo kratko nam je rekla:

- Ne mogu da verujem šta se desilo. Bila sam ispred zgrade kada je izbio požar. Svi smo se nadali da će se devojčica izvući, ali eto stigoše tužne vesti...

Foto: Z. Jovanović

Foto: Z. Jovanović

Podsetimo, petnaestogodišnja devojčica Minja D, koja je teško povređena u požaru na Dorćolu i herojskim podvigom radnika gradilišta izvučena iz vatre, preminula je u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Devojčica je zadobila opekotine trećeg stepena u požaru koji je izbio u njenom stanu 27. oktobra u Ulici Visokog Stevana u Beogradu. Kako se tada spekulisalo, požar je izazvala oborena slavska sveća.

Usledila je prava drama – više od dva sata vatrogasci su pokušali da obuzdaju vatrenu stihiju i spasu devojčicu.

Minja je sa opekotima prevezena u Urgentni centar, a zatim je pokrenuta i akcija za doniranje kože kako bi se njen život spasao.

Ovako je izgledalo gašenje požara pre mesec dana:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!