BROJ UMRLIH ĆE MOŽDA BITI TROCIFREN: Doktor Kon pričao o današnjoj sednici Kriznog štaba, pa izneo ozbiljno upozorenje

Novosti online

25. 11. 2020. u 10:12

BROJ umrlih će rasti i to je potpuno matematički jasno. To ćemo videti i u narednih par nedelja i taj broj će biti možda i trocifren - rekao je u uključenju u jutranji program na televiziji Prva epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

БРОЈ УМРЛИХ ЋЕ МОЖДА БИТИ ТРОЦИФРЕН: Доктор Кон причао о данашњој седници Кризног штаба, па изнео озбиљно упозорење

Foto: Z. Jovanović

Dr Kon je objasnio i koje će to biti glavne teme na današnjem zasedanju Kriznog štaba, a jedna od glavnih tačaka o kojima će se diskutovati jeste prelazak na onlajn nastavu u školama u Srbiji.

- Mi ne govorimo o prestanku rada škola, nego o kratkotrajnom prelasku, od nedelju dana, na onlajn nastavu. To je sve. Što se tiče zimskog raspusta, o tome treba da se nastavi da se govori. Treba sprečiti interferenciju gripa i kovida, jer grip još nije krenuo - reko je dr Kon.

Epidemiolog je objasnio i da će važne teme biti i vakcine protiv korona virusa i rasparava o tome kakva je realizacija propisanih mera do sada, ali i procena stanja. Dr Kon je optimističan, te je napomenuo da je se vidi pomak u epidemiološkoj situaciji i to pogotovo u prestonici, ali i da imamo efekat "prelivanja" zaraza na jug Srbije i Vojvodinu.

Upitan kako on ovo stanje vidi pozitivno i kao "prelivanje", dok njegov kolega iz Kriznog štaba, dr Srđa Janković, smatra da se epidemija rasplamsava, Kon je diplomatski odgovorio da su obojica na neki način u pravu.

- Ovo je prirodni tok, ovo nisu posledice mera, već prirodan tok mera. Tek ćemo sledeće nedelje videti prave rezultate - rekao je on.

On je objasnio i da će se onlajn nastava uvesti nezavisno od rezultata koje su mere do sada dale jer "ne treba da se čeka i to je nešto što treba simultano da se uvede".

Kon je na kraju prokomentarisao i stanje u okruženju i rekao da to nije za poređenje i da nije takmičenje.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode