SRAMOTA! Snimili lopova kako krade kutiju sa novcem za malu Aniku: Nakon krađe poslata mu ova poruka (VIDEO)

Novosti online

23. 11. 2020. u 16:46

СРАМОТА! Снимили лопова како краде кутију са новцем за малу Анику: Након крађе послата му ова порука (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

NA društvenim mrežama pojavio se snimak sramne krađe kutije sa humanitarnom pomoći za koji je zgrozio Srbiju.

Prošlog četvrtka, nešto posle 18 časova, nepoznati mladić ukrao je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Kraljevu kutiju za humanitarnu pomoć namenjenu Aniki Manić (2) koja boluje od teške i retke bolesti.

Građani Kraljeva danima su prikupljali novac kako bi pomogli malenoj Aniki da ode na hitno lečenje u SAD, a prema nezvaničnim informacijama u kutiji se nalazilo oko 30.000 dinara. 

Na video-snimku koji je objavljen na društvenim mrežama se jasno vidi kako mladić otima kutiju i beži.

Iz restorana brze hrane apeluju na svojoj Instagram stranici na građane da kontaktiraju sa policijom ukoliko saznaju nešto o nemilom događaju.

- Kakav osećaj ova vest i video izaziva u vama? Šta vam prolazi kroz misli?  Ljutnja? Bes? Tuga? Gađenje? Iznenađenost? Nepravda? Strah? Stid? Poraz? Očaj? O čemu god mislili sada i šta god osećali znajte da je jednom detetu smanjena šansa da se izleči. I ko je kriv za to? Ne znamo. Ono što znamo je da ćemo dati sve od sebe - piše u objavi.

Humani ugostitelji su uputili ličnu poruku mladiću koji je oteo kutiju. - Nadamo se, mladi prijatelju, da čitaš ovu objavu i da ćeš svoje greške jednom shvatiti i da ćeš kroz život ići pravim putem, a ne ovim pogrešnim. Verujemo da ni tebi nije lako i da si u nekom, tebi, nerešivom problemu, ali veruj nam da se na ovaj način ti problemi ne rešavaju. Oslovljavamo te sa mladi prijatelju, jer kako bismo te drugačije oslovili? Kradljivac, lopov, pljačkaš, prestupnik, delikvent? Verujemo da nisi svestan svoje nesvesti i da nisi ti kriv već tvoje iskrivljeno gledanje na realnost - piše u saopštenju.

Navode i da osećaju potrebu za izvinjenjem.

- Izvinite, dragi Anikini roditelji. Izvinite što verujemo u humanost. Izvinite dragi humani ljudi koji ste ubacivali novac u tu kutiju. Izvini i ti, mladi prijatelju, što smo ti ovo omogućili i što smo verovali u tebe. Postoji jedna mala Anika. Jedna Anika koja želi da živi. Anika koja boluje od jedne veoma retka bolesti. Anika, kojoj je potrebna pomoć... I za to imamo još samo manje od mesec dana da prikupimo preko milion evra. Svaki prikupljeni dinar je važan. Jer, u pitanju je, mladi prijatelju, život. Sutra ćeš i ti, mladi prijatelju, imati porodicu, nešto zbog čega ćeš živeti i zbog čega ćeš se boriti, ali opet, ne na ovaj način, jer to sigurno nije pravi način - navode u saopštenju i dodaju da će nova kutija za skupljanje humanitarne pomoći biti ponovo postavljena.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)