SUTRA ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Srđa Janković najavio novu meru!

Novosti online

19. 11. 2020. u 21:29

СУТРА ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ: Срђа Јанковић најавио нову меру!

Foto: Tanjug

ZBOG sve gore epidemiološke situacije u Srbiji u petak ujutro će zasedati Krizni štab.

Imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković izjavio je večeras da neće da prejudicira šta će se odlučiti na sednici, ali sigurno je da će se razmatrati pooštravanje mera.

- Biće razmatrano određeno pooštravanje mera, na prvom mestu skraćivanje rada kafića, restorana i drugih objekata na 18 sati umesto da rade do 21h, što je i bio predlog inicijalno medicinskog dela Kriznog štaba - rekao je on.

Dr Janković je gostujući u "Usijanju dana" na Kurir televiziji rekao i da nas očekuju možda pooštravanja još nekih mera.

- Suština je u sprovođenju mera, dakle ne samo u tome šta ćemo mi pooštriti, nego i da već ono što smo imali na snazi i što imamo na snazi sve vreme, mora da se sprovede do kraja - istakao je dr Janković.

Podsećamo u poslednja 24 sata na koronavirus u Srbiji je testirano 18.980 građana, od kojih je 6.109 pozitivno.

Nažalost, preminulo je 29 obolelih. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 186 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

trepcica

20.11.2020. 00:20

Dr. Jankovicu, sada i vama saljem poruku, naime svakog se dana govori koliko je zarazenih a od 21.09. pa do danas 20.11.2020 ne pisete koliki je broj izlecenih pacijenata. Zar je moguce da za 2 meseca nema uopste ni jedan izleceni pacijent???

Paun

20.11.2020. 07:17

Doktor je prethodnih dana izgovorio " nemacki model u Srbiji" upravo doputovah iz Nemacke posle 5 nedelja - verujte da ovo sto se ovde operativno primenjuje nije nemacki model; bilo bi jako dobro da se mere bolje koordinisu i primenju !!!