INSTITUT ZA REUMATOLOGIJU OPET U CRVENOJ ZONI: Ubrzano se puni - najmlađi pacijent ima 24 godine, najstariji 94

Novosti onlajn

15. 11. 2020. u 10:38

ИНСТИТУТ ЗА РЕУМАТОЛОГИЈУ ОПЕТ У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ: Убрзано се пуни - најмлађи пацијент има 24 године, најстарији 94

Foto: Printscreen/RTS

GORAN Radunović, vršilac dužnosti direktora Instituta za reumatologiju koji je sada u kovid sistetmu, rekao je da je u poslednja 24 časa prošlo 90 bolesnika kroz ustanovu, a 80 je bilo primljeno za prvih šest sati rada.

Prema njegovim rečima, iza toga su povećali kapacitete za još šest postelja, tako da sada imaju 86 bolesnika koji leže u Institutu.

U međuvremenu su dva pacijenta otpustili i dva premestili u druge ustanove, a na njihova mesta primili nove pacijente, rekao je Radunović za RTS.

Govoreći o stanju pacijenata, ističe da je klinička slika teža za nijansu nego prošli put, najmlađi pacijent ima 24 a najstariji 94 godine i stabilno su.

Prema njegovim rečima, jedan deo reumatoloških pacijenata koji treba da budu zbrinuti su u toj ustanovi, a ostali treba da potraže pomoć na VMA na odeljenju reumatologiju i u sekunadarnoj zdravstvenoj zaštiti širom Srbije.

- U slučaju hitnih stanja moći ćemo da zbrinemo nekoliko pacijenata u Institutu za reumatologiju - rekao je Radunović.

Ukazujući na stanje kada je bilo teže, Radunović kaže da sada postoji veći priliv pacijenata, ali da su sada bili spremniji, brže su se transformisali i imaju novih pet doktora koji su u međuvremenu zaposleni i koji pomažu.

- Ukoliko nam dođe pomoć sa strane, bićemo u mogućnosti da proširimo kapacitete za 10 do 20 odsto - rekao je on.

Dr Radunović je rekao da imaju dovoljno lekova, opreme i konsultane iz Klinike za infektivne bolesti.

Sa rastom broja pacijenata, raste i broj zdravstvenih ustanova u kovid sistemu. Od petka, Institut za reumatologiju, ponovo je u crvenoj zoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)