„SPREMAMO SE ZA NAJGORI SCENARIO“ Lončar: U Arenu primljeni prvi kovid pacijenti

Tanjug

26. 10. 2020. u 12:21

„СПРЕМАМО СЕ ЗА НАЈГОРИ СЦЕНАРИО“ Лончар: У Арену примљени први ковид пацијенти

Tanjug

POVEĆAVA se broj zaraženih korona virusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da je privremena kovid bolnica u Areni primila prve pacijente.

On je nakon sastanka sa direktorima Kovid bolnica rekao da je Arena juče popodne primila prve kovid pacijente i da se trenutno tamo nalazi 15- ak bolesnika.

Popunjenost kapaciteta Kovid bolnica prešlo je 60 odsto tako da smo otvorili i Arenu, rekao je Lončar i dodao da će pacijenti sa lakšom kliničkom slikom iz bolnica "Dragiša Mišović", KBC Karaburma, Bežanijska kosa i Infektivne klinike biti prebačeni u Arenu.

Podseća da su u Areni razvedeni neophodni gasovi, te da će "u krajnjoj nuždi moći da se tretiraju i najteži pacijenti".

Lončar je apelovao na sve građane da se na vreme jave u kovid ambulante čim se jave prvi simptomi.

U pripremi su, kako je rekao, i kovid bonice u Batajnici i Kruševcu sa po 1000 mesta u kojima će raditi više od 1.000 zdravstvenih i nemedicinskih radnika.

-Spremamo se za najgori scenario, pratimo šta se dešava i u regionu i Evropi, mislim da smo se više opustili nego što je trebalo. Srbija još uvek ima dobar rezultat ali sve može da s promeni ukoliko se ne budu poštovale mere. Aapelujem na sve građane da se ne igramo mačke i miša sa merama jer moramo da mislimo i na pacijente koji boluju i od drugih bolesti-rekao je Lončar.

On je naveo da svaki pojedinac treba da vodi računa šta je najbolje za njegovo zdravlje i kako da se zaštiti od virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)