VUČIĆ ZABRINUT ZBOG SKOKA ZARAŽENIH: "Kada bude zauzeto sto kreveta dnevno, mi smo za 20 dana puni"

Novosti onlajn

20. 10. 2020. u 20:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da strahuje od toga da bi kroz 20 dana bolnički kapaciteti mogli biti popunjeni.

ВУЧИЋ ЗАБРИНУТ ЗБОГ СКОКА ЗАРАЖЕНИХ: Када буде заузето сто кревета дневно, ми смо за 20 дана пуни

Foto: I. Marinković

On je na večerašnjoj konferenciji za medije na pitanje o tome da li ga brinu brojke, te povećanje broja zaraženih korona virusom u zemlji, odgovorio potvrdno.

- Brinu me, veoma me brinu. Radimo ubrzano, pregovaramo o dobijanju vakcina, sa svima na Zapadu, sa Nemcima, Amerikancima, Englezima, sa Rusima, Kinezima... Bez vakcine to ne možemo da rešimo. Uništiće nam ekonomiju, bukvalno će nas pojesti - ocenio je.

Osvrćući se na današnje podatke u vezi sa promenama za poslednja 24 časa, dalje je kazao kako ovim tempom korona preti da popuni bolnice u skorom roku.

- Kad pogledate današnje brojeve, 84 je hospitalizovano, 40 je otpušteno, dakle samo danas imamo 45 novih kreveta zauzeto. Ti brojevi će se povećavati, nažalost.

Kada budete imali sto novih kreveta zauzeto dnevno, mi smo za 20 dana puni. Srećom, dolaze nove bolnice, ali ako budemo imali po dve i tri hiljade više, 1.200 koliko su imali Hrvati, to je onda užas.

Vučić je komentarisao i kako je bio neprijatno iznenađen kada je video koliko je ljudi protiv vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)