NEMA POZITIVNIH SLUČAJEVA ZARAŽAVANJA: Među migrantima u Centrima u Srbiji nema obolelih od virusa korona

J.S.

03. 10. 2020. u 09:06

U OVOM trenutku u centrima za azil i prihvatnim centrima kojima upravlja Komesarijat za izbeglice i migracije nema pozitivnih slučajeva zaražavanja korona virusom, potvrđeno je danas "Novostima".

НЕМА ПОЗИТИВНИХ СЛУЧАЈЕВА ЗАРАЖАВАЊА: Међу мигрантима у Центрима у Србији нема оболелих од вируса корона

Foto: J.S.

- Tokom prethodnog perioda, od ponovnog otvaranja centara nakon završenog vanrednog stanja do danas, imali smo nekoliko potvrđenih slučajeva, sa atipičnom simptomatologijom, i svi oni su završeni. Među potvrđenim slučajevima bio je i slučaj devojčice iz Iraka stare 13 godina, koja je bila smeštena u Prihvatnom centru  Šid Stanica – kažu u Komesarijatu.

U svim Centrima za prihvat migranata na teritoriji Srbije odmah nakon proglašenja pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije naloženo je da se mere prevencije moraju sprovoditi, što podrazumeva redovnu svakodnevnu dezinfekciju prostora, obavezna dezinfekcija ruku pre jela, nošenje maski, dezobarijere, redovno provetravanje itd.

- Svakodnevno ih informišemo o stanju sa korona virusom u svetu i kod nas, postavljeni su posteri sa savetima kako se sačuvati od infekcije, kao i kratki video sadržaji na istu temu na svim jezicima kojima govore migranti u našim centrima – kažu u Komesarijatu za izbeglice i migracije.

Zaposleni u Centrima na jugu Srbije kažu za "Novosti" da su migranti vrlo disciplinovani kada je u pitanju poštovanje mera prevencije za vreme pandemije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili