OSMORO ĐAKA U BEOGRADU IMA KORONU! Oglasio se doktor Kon: Konačna odluka o samoizolaciji posle povratka sa letovanja - u ponedeljak

Novosti onlajn

12. 09. 2020. u 11:26

NA PITANjE o eventualnom uvođenju karantina za sve građane Srbije, njih oko 100.000 u ovom trenutku, koji borave van zemlje, dr Kon je odgovorio da će Krizni štab to razmatrati na sednici u ponedeljak mada on lično ne vidi neku korist od te mere.

ОСМОРО ЂАКА У БЕОГРАДУ ИМА КОРОНУ! Огласио се доктор Кон: Коначна одлука о самоизолацији после повратка са летовања - у понедељак

Foto: Depositphotos/Printscreen

Mera koja se sada primenjuje je da svaki građanin na granicama dobija upozorenje da svako kome se jave bilo kakve tegobe odmah mora da se javi lokalnom zavodu za javno zdravlje, kazao je Kon.

To važi za naše državljane, dok se strancima traži negativan PCR test.

- Sad već ulazimo u 4. nedelju kako mi u jednom delu kriznog štaba upozoravamo na epidemiološki rizik od povratnika naših građana - kazao je Kon.

Ne očekujem karantin, ali se možda na štabu u ponedeljak to promeni

Kako je dodao dr Kon, jasno je da je samoizolacija nešto što je korisno u smislu prenošenja zaraze, ali da li je to apsolutno neophodno, to zavisi od procene.

- Veliki broj naših ljudi se vratio iz Crne Gore. Kad mene pitaju, ja ne očekujem, bez obzira na to što je samoizolacija najkorisnija, ja ipak ne očekujem da će ta mera biti doneta, ali nije nemoguće da na kriznom štabu bude promenjen stav - kazao je Kon.

Kod nas je, ističe epidemiolog, period samoizolacije 14 dana.

Foto: P. Milošević

Ilustracija

Osmoro đaka u Beogradu zaraženo koronom

Kada je u pitanju školstvo, Kon je istakao da je zbog broja dece koja prisustvuju nastavi sistam obrazovanja trenutno najveći epidemiološki rizik.

- Osmoro đaka u Beogradu je zaraženo korona virusom, petoro su išli u školu, a troje nisu išli - kazao je Kon.

Kako je kazao epidemiološka situacija u školama će se pratiti sa povećanom pažnjom, ali će se pratiti i opšta epidemiološka situacija, pa će u zavisnosti od toga eventualno biti doneta odluka o prelasku na onlajn nastavu.

(TV Prva)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024