IZGUBILA BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU: Devojčica Lana (14) preminula od leukemije

Novosti onlajn

26. 08. 2020. u 00:16

DEVOJČICA Lana Stanišljević (14) iz Beočina kod Novog Sada, koja je bolovala od opake bolesti - leukemije, preminula je danas.

ИЗГУБИЛА БИТКУ СА ОПАКОМ БОЛЕШЋУ: Девојчица Лана (14) преминула од леукемије

Foto: Facebook/Za Lanu Stanisljević - neka život pobedi

Ova hrabra devojčica pobedila je leukemiju 2016. godine, a onda se surova bolest ponovo poigrala sa njom. Leukemija se vratila ove godine, i to baš 8. avgusta, na Lanin 14. rođendan, kada joj je bolest ponovo dijagnostikovana.

Devojčica je trebalo da ode na transplantaciju koštane srži u Italiji, ali je, nažalost, izgubila bitku sa leukemijom.

- Dragi prijatelji, naša Lana Stanišljević se noćas preselila na neko lepše mesto. Neka je anđeli čuvaju - reči su kojim su njeni članovi porodice na Fejsbuk grupi objavili tužnu vest, koju je potvrdila Lanina ujna.

Preminula i omiljena profesorka istorije

Danas je, takođe, nažalost, od iste bolesti preminula i Ljiljana Lazarević Nedović, profesorka istorije u OŠ "Kralj Petar Prvi" u Beogradu.

Kolektiv njene škole uputio je saučešće porodici.

Kako su kolege navele na svom Fejsbuk profilu, iza njene tihe i blage pojave stajala je jedna odlučna intelektualka sa stavom, znanjem, erudicijom i velikom harizmom.

In memoriam Drage kolege, dragi prijatelji, Obaveštavamo vas da je naša draga koleginica Ljiljana Nedović sinoć...

Posted by Stranica OŠ Kralj Petar Prvi on Utorak, 25. avgust 2020.

- Godinama rada u našoj školi stekla je ljubav i poštovanje i učenika, i kolega, i roditelja, ali i šire naše zajednice. Nikada nećemo zaboraviti njenu nežnu, toplu ljudsku narav, njen smisao za humor, njenu ljubav prema životu. U Ljiljinu stručnost i sposobnost nikada nije bilo sumnje, u svemu je bila prva, nije se bojala eksperimenta i inovacije. Njena mašta je mrtva slova na papiru pretvarala u žive epohe, periode i istorijske događaje u njenoj učionici. Iza nje je ostao dubok trag kojeg vredi pratiti - navodi se u objavi škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna