DOKTOR STEVANOVIĆ OBJAVIO: Jednu dobro i jednu lošu vest

Tanjug

24. 07. 2020. u 14:24

U BEOGRADU već drugi dan za redom ne raste broj pacijenata koji se javljaju na pregled zbog sumnje na korona virus, izjavio je direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović.

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ ОБЈАВИО: Једну добро и једну лошу вест

Foto: Printskrin RTS

Nakon sastanka sa ministrom zdravlja i drugim direktorima kovid bolnica, Stevanović je pojasnio da to za Infektivnu kliniku znači da se i dalje javi više od 220, odnosno oko 250 pacijenata za pregled za 24 sata.

-Dobro je što konačno imamo ravnotežu između pacijenata koji zahtevaju prijem na bolničko lečenje i broja otpuštenih pacijenata, što praktično znači da aktivno angažovani kapaciteti nam daju sasvim dovoljno mesta u bolnicama, dovoljno kreveta u intenzivnim negama za sve opacijente kojima je prijem u bolnicu neophodan- kazao je Stevanović.

Nažalost, kaže Stevanović, procentualni odnos je i dalje isti, odnosno jedna trećina od svih pregledanih pacijenata koji se pregledaju u prijemno trijažnim centrima zahteva bolničko lečenje.

-To je i dalje značajan procenat i među njima je takođe značajan procenat onih sa teškim upalama pluća, ali za sve njih ima mesta i svi se primaju praktično odmah po uspostavljanju dijagnoze i započinje se propisana terapija-navodi dr Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)