OLAKŠICE ZA DEVIZNE PENZIONERE: Potvrde o životu mogu se dobiti elektronski ili poštom

Novosti Online / J. Ž. S.

10. 07. 2020. u 09:21

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je, imajući u vidu vanredne okolnosti koje su nastupile u zemlji usled širenja korona virusa omogućio korisnicima inostranih penzija koji imaju obavezu da dostave potvrde o životu nosiocima socijalnog osiguranja u državama koje im isplaćuju novac, da iste dobiju u svim organizacionim jedinicama Fonda PIO, tako što će zahtev podneti na jedan od ponuđena dva načina, bez potrebe dolaska na šaltere Fonda.

ОЛАКШИЦЕ ЗА ДЕВИЗНЕ ПЕНЗИОНЕРЕ: Потврде о животу могу се добити електронски или поштом

Foto: Arhiva VN

Zahtev mogu da podnesu elektronski preko portala eUprave, na naslovnoj strani sajta Fonda www.pio.rs/Elektronski servisi;. Ukoliko je penzioner dobio obrazac potvrde, odnosno uverenja o životu potrebno je da isti popuni, skenira i uz skeniranu ličnu kartu dostavi Fondu radi overe,. Drugi način je da zahtev podnese poštom, kao preporučenu pošiljku dostavljenu na adresu filijale Fonda PIO po mestu prebivališta; a na sajtu Fonda www.pio.rs/Poslovna mreža dostupne su adrese filijala. Uz popunjeni zahtev, potrebno je dostaviti očitanu ličnu kartu i popunjen obrazac uverenja o životu.

Ako penzioner nije dobio pomenuti obrazac može ga preuzeti i sa sajta Fonda (www.pio.rs/Obrasci) potvrda o životu, birajući željenu državu.

Dostavljene potvrde o životu Fond će overiti i dostaviti korisniku putem pošte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024