NOVO UPOZORENJE RHMZ: Zbog padavina raste vodostaj reka, a pogledajte kakvo nas vreme očekuje za vikend

Novosti online

05. 11. 2021. u 20:06

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za kraj dana, ali i na porast vodostaja reka u Srbiji.

НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Због падавина расте водостај река, а погледајте какво нас време очекује за викенд

Foto: P. Milošević

- Do kraja dana oblačno, u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije mestimično kiša i pljuskovi, dok će se na jugu i istoku zadržati suvo. Na području Beograda povremeno slaba kiša - najavio je RHMZ na svom sajtu.

Hidrološko upozorenje je da će „na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji biti u umerenom porastu do 06. novembra i kretaće se ispod upozoravajućih nivoa“.

Meteorolog Nedeljko Todorović već najavio, „u subotu očekujemo da će biti malo svežije, a od nedelje nas ponovo očekuje nekoliko sunčanih dana, s temperaturama od 15 do 20 stepeni“.

Foto: Printskrin/RHMZ

Vremenska prognoza za vikend

Sutra će u Srbiji biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, a samo će na severu zemlje biti uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, pokazuje vremenska prognoza za vikend.

Jutarnja temperatura od 6 C do 11 stepeni C, najviša dnevna od 9 C do 15 C. I u Beogradu će sutra biti oblačno i hladnije, povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko 7 C, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U nedelju umereno oblačno, suvo i toplije. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 9, najviša od 13 na severu do 21 C na jugoistoku.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača