FIRMA ZGOP PONOVO U SRPSKIM RUKAMA: Novi vlasnik "Ekstra auto transport"

PROMO

25. 10. 2021. u 16:30

DOMAĆE preduzeće Extra-auto transport iz Vrbasa kupuje ZGOP iz Novog Sada, čiji je većinski vlasnik do sad bio Integra Construction iz Kazahstana.

ФИРМА ЗГОП ПОНОВО У СРПСКИМ РУКАМА: Нови власник Екстра ауто транспорт

Foto: Promo

Privredno društvo za građenje, remont i održavanje pruga – ZGOP a.d. Novi Sad osnovano je davne 1957. godine, u okviru Jugoslovenskih Železnica, odnosno ŽTP Beograd i ŽTP Novi Sad, koje je posle privatizacije bio u vlasništvu Kazahstanskog privrednog društva ponovo je u srpskim rukama.

 
Novi vlasnik jeste srpsko privredno društvo "Extra Auto Transport"!

Extra-auto transport i Integra Constuction su u junu potpisali Obavezujuću ponudu za kupovinu akcija kompanije ZGOP, što obe strane obavezuje da neće odustati od pomenute transakcije, pa će se sada kompanija ZGOP naći u vlasništvu Miljana Sokanovića (35%), 30% vlasništva je u udelu društva 35% u vlasništvu firme Extra Agrar iz Vrbasa na čijem čelu je Željko Karišić.

ZGOP trenutno izvodi radove na modernizaciji i rekonstrukciji železničke pruge koja povezuje Mađarsku i Srbiju na deonici Beograd centar - Stara Pazova, kao i na deo radova na deonici Stara Pazova - Novi Sad.

ZGOP takođe radi i na sanaciji pruge Niš – Zaječar i to deonice Matejevac – Svrljig i Svrljig – Knjaževac.

Extra-auto transport firma je koja poseduje odgovarajuću mehanizaciju i vozila kojima uspešno obavlja poslove u niskogradnji i logistici, stoga će njihovo preuzimanje ZGOP doprineti boljoj organizaciji, povećanju raspoloživih potrebnih resursa za unapređenje kvaliteta i ubrzanje pružanja usluga.

- Sada već zajednički činimo napore da svoj deo radova na pomenutim deonicama završimo u što kraćem roku, sa napomenom da krajnji rok završetka ne zavisi samo od nas - navodi direktor preduzeća ZGOP Zoran Stanojević.

Ovakvim kupovinama velikih privrednih društava, srpski privrednici pospešuju domaću privredu i dovode poslovanje do profitabilnosti, a krajnji rezultat može se očekivati u narednom periodu, kada se bude radilo na izgradnji železničkih koridora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)