NASTAVLJAJU SE PREGOVORI VKS I AKS: Novi sastanak sledeće nedelje

V.C.S.

22. 09. 2021. u 21:08

TOKOM sledeće nedelje biće održan sastanak između predstavnika Advokatske komore Srbije i predstavnika Veća Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda, koje je donelo pravni stav da banke imaju pravo da obračunavaju troškove obrade kredita.

НАСТАВЉАЈУ СЕ ПРЕГОВОРИ ВКС И АКС: Нови састанак следеће недеље

Foto: T. Ćirić

Ovo je zaključak današnjeg sastanka predsednika i potpredsenika AKS Viktora Gostiljca i Jasmine Milutinović sa predsednicom VKS Jasminom Vasović, objavila je Komora na svom sajtu.

Advokatska komora Srbije smatra da vodi razgovore na jedinom mestu gde se sporna pitanja mogu razrešiti i čini velike napore da svoje argumente saopšti onima koji su u mogućnosti da na njih odreaguju, što je u ovom trenutku najdelotvorniji put.

Advokatska komora Srbije ističe važnost jedinstvenog delovanja Komore i poziva advokate da se u daljim aktivnostima uzdrže od ponašanja koje je u suprotnosti sa Kodeksom profesionalne etika advokata, poput preduzimanja nasilnih akata, stihijskih upada u sud i bilo kakvog neadvokatskog ponašanja.

AKS je, zbog izazvane zabune u javnosti, saopštila i da ona nije organizator protestnog okupljanja advokata i udruženja građana ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda od 20. septembra, kao ni protesta koji se najavljuje za petak.

Advokatska komora Srbije smatra da je ovo trenutak u kome je potrebno dati organima Komore prostora za rad na postizanju povoljnog ishoda razgovora.


BONUS VIDEO:

PITANJA ZA MARINIKU TEPIĆ: Poslanica Biljana Pantić Pilja održala konferenciju ispred SSP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)