ŽIVOT MU OBELEŽILI PERO I GITARA: Održana komemoracija povodom smrti novinara Dušana Stojića

G. Ćirović

23. 07. 2021. u 15:43

KOMEMORATIVNIM skupom u Svečanoj sali kraljevačke Gradske uprave i stanovnici grada na Ibru bili su u prilici da odaju poštu nedavno preminulom Dušanu Stojiću, dugogodišnjem dopisniku „Večernjih novosti“ iz Kraljeva u penziji, pesniku, muzičaru i jednom od osnivača kraljevačkog Književnog kluba i tradicionalnog Žičkog duhovnog sabora „Preobraženje“.

ЖИВОТ МУ ОБЕЛЕЖИЛИ ПЕРО И ГИТАРА: Одржана комеморација поводом смрти новинара Душана Стојића

Foto: G. Šljivić

U prisustvu članova Dušanove porodice, prijatelja i poznanika, od doajena kraljevačkog i srpskog novinarstva na prigodan način oprostili su se gradonačelnik Kraljeva Dr Predrag Terzić, pomoćnik gradonačelnika zadužen za kulturne manifestacije Miloš Milišić i  glumac Milomir Nedeljković.

- Posle dugogodišnje borbe sa životom i bolešću, Dušan se ipak preselio sa one strane sna. Valjda. Jedna gitara u Kraljevu manje, prokomentarisao je njegovu smrt zajednički prijatelj, advokat Nikolić – reko je pored ostalog Miloš Milišić. - Život Dušana Stojića obeležili su gitara i pero. Večiti bitnik, u džinsu, razbarušen, nesmirljiv i nesalomiv, svoj na svome. Bio je rođeni novinar. Uvek na straži, na mestu događaja. Britak kritičar društvenih devijacija. U poeziji je, kao i u životu, bio pomalo rasut. Pamtićemo njegove pesme o Žiči, majci, Srbiji. S bogom pošao, Dušane Stojiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)