ŽIVOT MU OBELEŽILI PERO I GITARA: Održana komemoracija povodom smrti novinara Dušana Stojića

G. Ćirović

23. 07. 2021. u 15:43

KOMEMORATIVNIM skupom u Svečanoj sali kraljevačke Gradske uprave i stanovnici grada na Ibru bili su u prilici da odaju poštu nedavno preminulom Dušanu Stojiću, dugogodišnjem dopisniku „Večernjih novosti“ iz Kraljeva u penziji, pesniku, muzičaru i jednom od osnivača kraljevačkog Književnog kluba i tradicionalnog Žičkog duhovnog sabora „Preobraženje“.

ЖИВОТ МУ ОБЕЛЕЖИЛИ ПЕРО И ГИТАРА: Одржана комеморација поводом смрти новинара Душана Стојића

Foto: G. Šljivić

U prisustvu članova Dušanove porodice, prijatelja i poznanika, od doajena kraljevačkog i srpskog novinarstva na prigodan način oprostili su se gradonačelnik Kraljeva Dr Predrag Terzić, pomoćnik gradonačelnika zadužen za kulturne manifestacije Miloš Milišić i  glumac Milomir Nedeljković.

- Posle dugogodišnje borbe sa životom i bolešću, Dušan se ipak preselio sa one strane sna. Valjda. Jedna gitara u Kraljevu manje, prokomentarisao je njegovu smrt zajednički prijatelj, advokat Nikolić – reko je pored ostalog Miloš Milišić. - Život Dušana Stojića obeležili su gitara i pero. Večiti bitnik, u džinsu, razbarušen, nesmirljiv i nesalomiv, svoj na svome. Bio je rođeni novinar. Uvek na straži, na mestu događaja. Britak kritičar društvenih devijacija. U poeziji je, kao i u životu, bio pomalo rasut. Pamtićemo njegove pesme o Žiči, majci, Srbiji. S bogom pošao, Dušane Stojiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima