KORONA PRESEK: Pogledajte najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online

14. 06. 2021. u 16:03

KAKO pokazuje najnoviji korona presek, u Srbiji je zaraženo 124 osobe u poslednja 24 časa, od testiranih 8.287 ljudi.

КОРОНА ПРЕСЕК: Погледајте најновије податке о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Na žalost, bitku sa koronom izgubilo je  8 pacijenata.

Na respiratorima se nalazi  24 pacijenata.

Budući da brojke u Srbiji nastavljaju da padaju, a danas bi trebalo da bude održana i sednica Kriznog štaba na kojoj se očekuje da se donese odluka o dodatnom popuštanju mera. Da li će biti dozvoljena organizacija matura, svadbi i drugih proslava i okupljanja, uz određene epidemiološke mere, znaće se pošto epidemiolozi usaglase svoje stavove.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je danas da je situacija sa kovidom je bolja nego što je bila, imaćemo još problema, a videćemo hoćemo li posle leta imati talas, možda blaži nego što je bio.

- Treba nam još dosta toga da bi postigli kolektivni imunitet. Dobro je što je kod mladih krenula vakcinacija - rekao je on.

Pedijatar, doktor Saša Milićević napominje da je vakcinacija dece izuzetno osetljiva tema, jer je dečiji organizam za razliku od odraslih, u fazi razvoja.

- Ispitivanja traju od samog početka, kada su počela ispitivanja i za nas. To je jedna osetljiva tema, opipljiva jer je dečiji organizam drugačiji, on je u razvoju, i treba uklopiti termine kada je najbolje da se to uradi - rekao je dr Milićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)