Reporteri Novosti na Prokopu: Umesto gužvanjca, na železničkoj stanici ni desetak putnika (FOTO)

A. VOJINOVIĆ

subota, 04. 07. 2020. u 16:45

Репортери Новости на Прокопу: Уместо гужвањца, на железничкој станици ни десетак путника (ФОТО)

PUSTO Petkom je obično mnogo više putnika na stanici

Reporteri "Novosti" uverili se da je čvorište železničke stanice skoro prazno
UŽURBANI putnici, pune stolice ljudi na stanicama, nestrpljivi sugrađani koji nervozno gledaju s vremena na vreme na sat i cupkaju u mestu dok voz konačno ne zapišti na šinama i otvori vrata za ukrcavanje... Ne, ovo u petak nije bila uobičajena slika na železničkoj stanici Beograd centar. Redovni gužvanjac je izostao, a malobrojni putnici mogli su da se izbroje na prste.

Reporteri "Novosti" sredinom jučerašnjeg dana obišli su železničku stanicu "Prokop" i zatekli pust prizor. Nešto manje od desetak putnika je iščekivalo dolazak željenih vozova na klupama "Prokopa". Jučerašnja slika na dolaznoj i odlaznoj stanici vozova bila je čudna i zato što je bio petak, kada većina studenata i sugrađana iz unutrašnjosti Srbije pohrli kućama.


Budući akademci su najverovatnije odustali od posete porodica jer je ispitni rok trenutno u toku na većini prestoničkih fakulteta.


Naša ekipa razgovarala je u petak sa nekoliko mladih osoba koje smo sreli na stanici. Mladi par iz Užica baš nije imao sreće, pa su propustili prvi termin za voz do kuće.- Radim u Beogradu, a idem sada malo sa momkom do kuće, u Užice.


Nažalost, propustili smo voz jer smo na sajtu videli jednu satnicu, a na kraju je ispalo da je u pitanju greška, pa sada moramo da čekamo tri sata do sledećeg polaska. Čekamo ovde, na stanici, nemamo drugog izbora pošto nosimo previše stvari. Ali, ako ništa, barem smo u hladovini - navode, kroz osmehe, za naš list Nadežda i Ivan iz Užica.

U posetu sestri iz prestonice došao je i Marko J. iz Jagodine, koji je strpljivo čekao voz u 13.15 kako bi ga odveo natrag u provinciju.


Situacija na Beogradskoj autobuskoj stanici u četvrtak u prepodnevnim časovima, kada je naša ekipa posetila BAS, nije bila mnogo drugačija. Stanica je relativno prazna, a putnici su uglavnom čekali autobuse za prevoz do okolnih gradova, u unutrašnjost, kao i u inostranstvo.MIRIS AMONIJAKA U LIFTU

NAŠA ekipa je tokom vožnje liftom do "Prokopa" imala neprijatno iskustvo. Ovde se osećao nesnosan smrad amonijaka, što je siguran znak da je bilo građana koji su, čini se, u nekom prethodnom momentu urinirali unutar elevatora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije