U toku testiranje budućih prvaka: Najveća gužva u Mirijevu

B.Borisavljević

subota, 04. 07. 2020. u 13:41

У току тестирање будућих првака: Највећа гужва у Миријеву

Ilustracija/ Foto: Depositphotos

Roditelji dovode decu u zakazane termine, uz poštovanje mera
U OSNOVNIM školama u toku je testiranje budućih prvaka, a "ocenjivanje" predškolaca za polazak u prvi razred, biće završeno do 20. jula. Najveća "gužva" u klupama biće u Mirijevu, gde su dve osmoletke "pune" kao košnice. Ove godine, roditelji ne moraju da šetaju od šaltera do šaltera, da bi sakupili potrebna dokumenta za upis, već to škole traže po službenoj dužnosti od nadležnih institucija.

Prema rečima Milana Krstića, direktora OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, roditelji dovode decu u zakazanim terminima, kako ne bilo mnogo ljudi. Oni, mada je takvih malo, koji nisu zakazali testiranje, mogu to učiniti do 10. jula. Ova škola će, umesto 11 odeljenja kao prošle godine, upisati tri manje. - Ove godine upisaćemo osam odeljenja prvog razreda zato što nemamo dovoljno učionica - kaže Krstić. - Iako smo imali 360 prijavljenih predškolaca za upis, među molbama je bilo onih koji su konkurisali i u drugim školama, tako da ćemo upisati svu decu koja su konkurisala. Prilikom testiranja strogo se poštuju mere bezbednosti, nošenje maski i fizička distanca. Termini su zakazani i pre i posle podne, u zavisnosti od toga kako odgovara roditeljima. U drugoj osmoletki u Mirijevu - OŠ "Despot Stefan Lazarević" planiran je upis sedam odeljenja, odnosno 210 đaka prvaka.

PROŠIRENjE

TRAŽILI smo odobrenje od Ministarstva prosvete da proširimo odeljenja sa po troje učenika, kako bismo upisali svi decu koja su konkurisala - kaže Zorica Zdravković Jovanović, direktorka OŠ "Despot Stefan Lazarević". - Na listi čekanja je 21 đak tako da bi, ako dobijemo odobrenje, u odeljenju bilo po 33 učenika.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije