RODITELjI sa troje i više dece koji budu posedovali karticu "Tri plus" moći će da računaju na popuste na različite kulturne i sportske sadržaje, maloprodajne objekte, račune gradskih preduzeća u iznosu od pet do 50 odsto u zavisnosti od firme. Da bi se prijavili za izdavanje povlastice biće dovoljno da popune obrazac na šalteru opštine kojoj pripadaju koji će biti vidno obeležen.

Opština Voždovac jedna je od 17 opština koja je putem društvenih mreža pozvala višečlane porodice da se od petka u periodu od 8.00 do 16.00 na šalteru Uslužnog centra. I u GO Palilula navode da neće biti neophodna nikakva posebna dokumentacija, već samo čitko popunjen obrazac, koji službenici opštine potom predaju Gradu.

- Roditelji sa troje i više dece sa prebivalištem na Čukarici, mogu se prijaviti za karticu "Tri plus", od petka, 5. juna u opštini Čukarica popunjavanjem obrasca na šalteru broj 15 šalter sale opštine, koji će biti vidno obeležen - kažu u Opštini Čukarica.

Predstavnici projekta "Tri plus" već imaju razrađenu mrežu partnera koji nude popuste sugrađanima u drugim gradovima Srbije. Trenutno su u pregovorima sa beogradskim potencijalnim partnerima kako bi mreža bila što rasprostranjenija.

Dosad su u Beogradu sklopljeni ugovori sa zoološkim vrtom, pa će za vlasnike "Tri plus" kartice ulaznica za odrasle umesto 500 koštati 300 dinara, dok će za decu umesto 300 dinara moći da plate 200 dinara. Niže cene za 20 odsto ponudio je i SRC "Tašmajdan" na mesečne karte za zatvoreni bazen, za "Beogradsku tvrđavu" ulaznice će biti umanjene 50 odsto, dok "Olimp" na Zvezdari nudi popust 20 odsto.

Višečlane porodice moći će jeftinije da kupe kurseve jezika u pojedinim školama, ali i da nabave karte za pojedine prevoznike niže i do 30 odsto. Popusta će biti i u sportskim radnjama, od 10 do 20 odsto, ali će i rođendanske torte moći da pazare jeftinije u poslastičarnicama koje su na spisku. Škole sportova, kao i neke stomatološke ordinacije takođe, su dale popuste. Pozorište "Dadov" nudi niže cene ulaznice od 50 odsto.

Predstavnici Pokreta "Tri plus" trenutno su u pregovorima sa "Infostanom", pa još nije poznato koliko će umanjenje računa ponuditi. Primera radi, u Novom Sadu, popust na komunalne usluge ide i do 30 odsto. Pregovara se i sa "Bus plusom", "Parking servisom"... Kako saznajemo, ideja je da se popust bebi parkinga i mesta za invalide, obezbedi oko 100 mesta i za vlasnike "tri plus" kartice. Tako bi besplatno, roditelji sa troje i više dece mogli da stanu recimo, na sat vremena ispred Doma zdravlja, vrtića, obdaništa i nekih drugih ustanova.

PRIJAVLjIVANjE

KAKO su "Novosti" najavile, prijave za izdavanje kartice "tri plus" počinje u petak i trajaće nedelju dana. Ukoliko roditelji ne stignu da se prijave u ovom periodu, moći će to da učine i tokom godine. Uslov za prijavu je da roditelj ima troje ili više dece, od kojih je barem jedno maloletno.