Na obodu Beograda i dalje bez infostana

M. STANOJKOVIĆ

ponedeljak, 01. 06. 2020. u 18:35

На ободу Београда и даље без инфостана

Foto: N. Fifić

Širenje objedinjene naplate komunalnih usluga odloženo zbog vanrednog stanja. Uključenje ostalih korisnika prigradskih opština posle novog saziva
ŽITELjIMA i prigradskih opština, koji je trebalo da uđu u sistem objedinjene naplate komunalnih usluga od 1. maja, ipak će ta mogućnost biti odložena posle izbora. Zbog vanrednog stanja prouzrokovanog virusom korona, naplata putem "Infostana" zasad nije proširena na svih 17 gradskih opština.

Prema navodima u nadležnom preduzeću, od ove ideje se nije odustalo, samo će ona biti naknadno omogućena, a ne u prvobitnom roku.

- Sve službe i lokalne samouprave su tokom trajanja vanrednog stanja bile na usluzi korisnicima prema preporukama nadležnih organa i institucija, a u skladu sa prioritetima, kako bi svi građani bili zaštićeni od virusa korona - navode u JKP "Infostan tehnologije". - Uključenje preostalih gradskih opština u sistem objedinjene naplate biće realizovano kada se budu stekli svi neophodni uslovi, nakon formiranja lokalnih samouprava u novom sazivu, o čemu će korisnici biti blagovremeno obavešteni.

Kako je krajem prošle godine bilo najavljeno, kada je ova odluka usvojena na Skupštini grada, uplatnice "Infostana" trebalo bi da stižu i u Barajevo, Grocku, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot i Surčin. Na taj način, za sugrađane prigradskih opština, koji su do sada vodu, grejanje ili odnošenje smeća plaćali na odvojenim uplatnicama opštinskim komunalnim preduzećima, svi računi biće na jednoj uplatnici.

U "Infostanu" veruju da će prelazak na njihov sistem naplate povećati procenat plaćanja računa i u prigradskim opštinama. Međutim, još nije poznato da li će "Infostan" goniti stara dugovanja ili će se baviti eventualnim dugovanjima nastalim od trenutka preuzimanja naplate u prigradskim opštinama.


ODLOŽENO DO 30. JUNA

"INFOSTAN" je svim korisncima zbog novonastalih okolnosti omogućio odloženo plaćanje računa za februar, mart i april. Da izmire svoje obaveze, a pritom da ne izgube stečene popuste za redovne platiše, Beograđani će moći do 30. juna.