NA jednoj od društvenih mreža pojavio se oglas za čuvanja dece čiji su roditelji oboleli od virusa korona, koji su hospitalizovani ili se nalaze u samoizolaciji. Pozivom na broj, sadržan u fejsbuk-objavi, došli smo do Milene iz Zemuna.

Kako je svaki dan broj zaraženih u porastu, prema rečima naše sagovornice, pretpostavka je da će se među njima naći i roditelji koji nemaju gde da ostave svoje mališane, a oficijelno rešenje takve situacije nije ponuđeno. Iz razgovora sa ljudima, proistekla je, kaže, ideja da na ovaj način ponudi pomoć svojim bližnjima i sugrađanima.

- Imam mnogo prijatelja kojima bi razdvajanje od dece teško palo, pa želim da im ovako pružim neku sigurnost da će im deca biti bezbrižna. Takođe, imam mnogo fejsbuk-prijatelja, pa bi i oni koji me ne poznaju mogli preko nekog da se raspitaju o meni i provere me - kaže Milena.

Na raspolaganju je njen stan u Zemunu, a vremenski period boravka nije ograničen. Dobrodošla su deca svih uzrasta, za sve će, kaže, pronaći zanimaciju i svi će biti punog stomaka.

Inače, kuvam svakog dana, tako da mi priprema hrane ne predstavlja nikakav problem. Ukoliko to budu školarci, pratićemo nastavu. Osim toga, radili bismo vežbe i igrali razne društvene igre - kaže naša sagovornica.

Podršku za svoju humanu "akciju" ima od svoje kume koja će, kako kaže Milena, rado odlaziti u nabavke, ali i pomoći na bilo koji drugi način.